Arla i konkurrence-razzia

De danske og svenske konkurrencemyndigheder undersøger mejerigigantens leveringsaftaler med supermarkedsgiganten COOP.

Arlas direktør Peder Tuborgh ser med stor alvor på konkurrence-sagen. (Foto: Henning Bagger - Scanpix)

Det svenske Konkurrensverket kom tirsdag den 28. april på et uanmeldt besøg på Arla Foods' kontor i Stockholm, oplyser Arla Foods.

Baggrunden for besøget er, at de svenske konkurrencemyndigheder ønsker at undersøge Arla Foods og selskabets leveringsaftale med Coop Sverige. I den forbindelse havde de svenske myndigheder samtidig bedt sine danske kolleger i Konkurrencestyrelsen om at gennemføre en lignende aktion på Arla Foods' hovedkontor i Viby.

- Jeg ser med stor alvor på denne sag. Arla Foods samarbejder naturligvis fuldt ud med myndighederne i deres undersøgelser og følger sagen meget nøje. Vi ønsker at komme helt til bunds i sagen, og håber, at den kan afsluttes hurtigt, siger adm. direktør Peder Tuborgh.

Ifølge Peder Tuborgh har Arla Foods retningslinjer og politik på dette område, som netop skal sikre at, der ikke foregår noget ulovligt i virksomhedens adfærd på markedet.

- Vi har indskærpet reglerne for markedsadfærd og alle kender reglerne. Det skulle overraske mig meget, hvis Arla Foods har indgået ulovlige aftaler, siger Peder Tuborgh.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk