Arla sidder på al kakaomælk

Arla har købt de sidste 50 procent af aktierne i landets førende kakaomælksvirksomhed, Cocio. Dermed har mejerigigantenn reelt sat sig på hele produktionen af cacaomælk i Danmark.

Arla Foods har nu købt de sidste 50 procent af aktierne i Cocio, så selskaber ejer alle aktier. (Foto: Bjørn Kähler © Scanpix)

Nu sætter Arla sig 100 procent på forsyningen med chokolademælk, når pølserne eller forårsrullerne ryger over disken i grillen.

Arla Foods har pr. 1. januar købt den resterende del af aktierne i Cocio Chokolademælk A/S i Esbjerg, oplyser selskabet.

Arla har hidtil ejet 50 procent af aktierne, mens de øvrige 50 procent har været ejet af E. Bank Lauridsen Holding A/S og IAT Holding A/S.

Cocio Chokolademælk A/S producerer chokolademælk til især det danske marked og har i alt 50 medarbejdere, som alle arbejder ved anlægget i Esbjerg.

Europæisk eksport

Virksomheden eksporterer desuden til resten af Norden, til Tyskland, Storbritannien og en række øvrige europæiske markeder samt USA. Årsomsætningen er på ca. 200 mio. kr.

En stor del af eksporten kommer fra iskaffe-produkter til kontrakt- og private label kunder.

Virksomheden producerer allerede en række produkter for Arla Foods - heriblandt bl.a. Matilde Café, Pucko og Café Met.

Prisen er ikke oplyst

Købet vil styrke Arla Foods' aktiviteter inden for flavoured milk (smagstilsat mælk) - et område med en årlig vækst på fem-seks procent.

- Med et fuldt ejerskab af virksomheden kan vi skabe et samlet grundlag for vores aktiviteter inden for de eksisterende flavoured milk kategorier, som vi vil satse mere strategisk på i fremtiden. Vi ønsker, at Cocio skal fortsætte på samme præmisser, som virksomheden gør i dag, men den nye struktur vil give en bedre udnyttelse af kompetencer og skabe nye synergieffekter, siger Arla Foods' viceadministrerende direktør Povl Krogsgaard.

Også Cocio glæder sig over købsaftalen, der giver virksomheden nye forretningsmuligheder. Prisen er ikke oplyst.

Facebook
Twitter