Arladirektør: Fyresedler rammer inden for seks uger

Mejerigiganten Arla nedlægger 500 stillinger i forbindelse med en ny forretningsstrategi, men direktøren vil ikke fortælle, hvor mange danske stillinger, der er tale om.

Adm. direktør Peder Tuborgh har set på, hvor mange dobbeltroller, der er i Arla Foods. Og det er cirka 500. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

500 af Arlas i alt 7.000 administrative medarbejdere kan forvente at få en fyreseddel inden for de nærmeste uger på grund af en organisationsændring.

Det meddeler Arla.

Mejerigigantens administrerende direktør, Peter Tuborgh, vil ikke sige, hvor mange af afskedigelserne der vil ramme danske ansatte, men da Danmark står for 2.500 af de i alt 7.000 administrative arbejdspladser i Arla Foods, kan de nok ikke gå helt fri, lyder det.

- Vi er nødt til at se på, hvilke dobbeltroller, der er, og vi har regnet os frem til, at cirka 500 af de 7.000 funktionærer vi har på tværs af funktioner og på tværs af globale markeder, desværre må forlade Arla Foods. De pågældende medarbejdere vil vi samtale med og håndtere med stor respekt i en periode på 4 - 6 uger fra nu, siger direktøren til DR Nyheder.

Målet med organisationsændringen er at skabe en mere enkel og omstillingsparat organisation, fordi konkurrencen på mejerimarkedet er "benhård", forklarer direktøren.

Og da strategien skal være gennemført i 2020, kommer afskedigelserne nu.

- Vi har bestemt travlt, men vi har også forberedt os grundigt de sidste mange måneder. For at leve op til den nye strategi har vi været nødsaget til at ændre organisationens sammenhæng, og det er det, der sker nu, siger han.

Foruden Danmark har Arla Foods et stort antal funktionæransatte i især Tyskland, Sverige og England.

Facebook
Twitter