Asiatiske aktier følger Wall Street og styrtdykker

De tonegivende aktieindeks i både Kina og Japan følger med ned, mens Wall Street bløder.

Både i Japan og Kina har aktierne taget et voldsomt fald, efter at den amerikanske børs lukkede med et voldsomt fald i går aftes. (Foto: DAVID CHANG © Scanpix)

Det toneangivende japanske Nikkei-indeks har her til morgen taget et styrtdyk på mere end 6,5 procent, mens det kinesiske Hang Seng også har taget et spring nedad på næsten fem procent. Det skriver CNN.

Faldene i de toneangivende asiatiske aktieindeks følger blodbadet på Wall Street, hvor Dow Jones-indekset i går aftes dansk tid lukkede med et fald på 1.175 point svarende til 4,6 procent.

Det er ifølge CNN det største fald i det toneangivende amerikanske industri-indeks for en enkelt børsdag nogensinde.

Og kurven ser ifølge CNN ikke til at gå opad igen i løbet af dagen i dag. Ifølge prognoserne står Dow Jones-indekset til at fortsætte sit dyk med mere end 750 point - eller 3,2 procent i løbet af dagen.

De markante fald i aktiekurserne kommer, efter at kurserne tog et stort dyk i slutningen af sidste uge.

Den store afsætning på Wall Street kommer efter udgivelsen af en amerikansk arbejdsmarkedsrapport, der forudser, at centralbankens nationalreserve vil hæve renten hurtigere end ventet, skriver BBC.

- De økonomiske nyheder fra USA har været stærkere end forventet. Så grotesk nok skyldes markedskorrektionen positive økonomiske nyheder, siger David Kou, direktør for det finansielle rådgivningsfirma Motley Fool, til BBC.

Investorer verden over reagerer ifølge BBC på forventede ændringer i både den amerikanske og globale økonomi. Som et svar på det er investorer begyndt at sælge ud af aktier og sætter i stedet penge i aktiver som obligationer, der kan give større renteafkast.

Facebook
Twitter