Astrolog forudså krisen allerede i 1998

En norsk astrolog leverede for ti år siden en forbløffende præcis spådom om den økonomiske situation i 2008.

- Meget vil falde bort. Sikre og faste værdier bliver vigtige frem for at handle med papir-penge. 2008 bliver året, hvor det som ikke har reel dækning forsvinder, spåede en norsk astrolog i 1998.

En norsk astrolog leverede for ti år siden en forbløffende præcis spådom om den økonomiske situation i 2008.

I 1998 blev den norske astrolog Per Henrik Gullfoss bedt om at se ti år frem i tiden af Norges førende erhvervsavis Dagens Næringsliv.

Han skulle give et bud på, hvordan han troede, at erhvervslivet og økonomien ville se ud i 2008.

Og spådomme kan sagtens tåle dagens lys her ti år efter. De har nemlig vist sig at være forbløffende præcise, skriver Dagens Næringsliv.

Meget vil falde bort

- 2008 bliver året, hvor vi får gennemgribende forandringer. En ny restrukturering af erhvervslivet begynder. Meget vil falde bort. Sikre og faste værdier bliver vigtige frem for at handle med papir-penge. 2008 bliver året, hvor det som ikke har reel dækning forsvinder. De som har været optaget af lette løsninger vil få problemer. Her er det ikke nok at pynte på tingene. Forandringerne vil helt sikkert blive grundige og vare til langt over år 2020, sagde Per Henrik Gullfoss i 1998 efter horoskopstudier på sin gode gammeldags kasse af en 1990'er computer.

- Antyder du et krak i 2008?, spurgte journalisten ham tilbage i 1998.

- Det vil ske store ændringer, blandt andet med strukturerne på det økonomiske plan, svarede astrologen Per Henrik Gullfoss.

Imponeret over egne spådomme

I dag siger han, at han egentlig er lidt imponeret over sine ti år gamle spådomme.

- Normalt kommer jeg ikke med spådomme. Det jeg gør, er at vejlede ved hjælp af horoskop. Men det er meget lettere at spå om et land end en person. Det er meget mere præcist, siger astrologen til Dagens Næringsliv.

At hans spådomme om norsk økonomi skulle komme til at passe på hele verdens tilstand er så en anden sag.

Men astrologen holder sig ikke tilbage med at komme med nye spådomme om fremtiden for den globale økonomi. Nu spår Per Henrik Gullfoss følgende:

2011 og 2012 bliver de værste år

- Vi går krævende tider i møde. Finanskrisen har hidtil bare været en forsmag på det, som kommer. 2009-2010 vil blive hvileår, hvor man prøver på at reparere de gamle strukturer med gammel medicin. Men når det ikke længere virker, så eskalerer krisen, siger Per Henrik Gullfoss.

Han ser i stjernerne, at årene 2011-2012 vil blive specielt hårde med store ændringer i magtstrukturer og fare for megen aggression og indre og ydre konflikter og krige på grund af knappe ressourcer.

Eksempelvis vil mangel på mad i dele af verden blive et stort problem, ifølge astrologen.

De påfaldende præcise spådomme fra Per Henrik Gullfoss og det skræmmende få antal økonomer, der har kunnet forudsige krisen, får Dagens Næringsliv til at spørge sig selv:

- Bør vi lytte mere til spåmænd end til alle eksperterne?

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk