ATP indblandet i kinesisk mælkeskandale

Tusinder af kinesiske børn er blevet syge af mælk tilsat det giftige stof melamin. Nu viser det sig, at de fleste danskere har penge investeret i et af de kinesiske mejerier gennem den obligatorisk pensionordning i ATP.

Tusinder af kinesiske børn er blevet syge af mælk tilsat det giftige stof melanin. Nu viser det sig, at de fleste danskere har penge investeret i et af de kinesiske mejerier gennem den obligatorisk pensionordning i ATP. (© ATP)

Tusinder af kinesiske spædbørn er blevet syge af mælk tilsat det giftige stof melamin.

Nu viser det sig at de fleste danskere har penge i klemme i den kinesiske mælke-skandale.

Gennem en obligatorisk pensionordning i ATP har danske lønmodtagere nemlig investeret millioner af kroner i et af de kinesiske mejerier, der har leveret mælk med det giftige stof melamin i.

ATP har aktier for tyve millioner kroner i det største kinesiske mejeri China Mengnui Dairy. Stikprøver har påvist, at mejeriet har produceret mælk - der indeholder det giftige stof melamin.

Foruden ATP har pensionskassen PenSam - ifølge deres egen investerings- oversigt - aktier i det kinesiske mejeri. Og mejeriselskabet Arla ejer en tørmælks-fabrik sammen med mejeriet.