ATP-pengetank vokser med 3,2 milliarder i tredje kvartal

ATP opnåede i tredje kvartal et investeringsafkast på 5,7 milliarder kroner. Det svarer til 5,8 procent.

Den afgående direktør i ATP, Carsten Stendevad, siger, at ATP ikke forventer de høje investeringsafkast, som er årsagen til at pengetanken er blevet øget med 3,2 milliarder kroner, fortsætter. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

De fleste herhjemme sparer op til pensionen via ATP, og de kan glæde sig over, at pensionskæmpen i tredje kvartal øgede den samlede opsparing med 3,2 milliarder kroner.

Gevinsten er kommet i hus takket være et investeringsafkast på næsten 5,7 milliarder kroner, svarende til 5,8 procent af bonuspotentialet.

Herfra skal imidlertid trækkes skatter, omkostninger og et negativt afkast i afdækningsporteføljen, hvilket tilsammen udgør godt 2,4 milliarder kroner.

Den afgående direktør, Carsten Stendevad, glæder sig over, at det samlede investeringsafkast for årets ni første måneder udgør 12,3 procent.

- Vi forventer dog ikke, at disse høje afkast kan fortsætte, givet de udfordringer som særligt Europa står overfor med svag økonomisk vækst og en ekstrem pengepolitisk situation.

- Halvdelen af den europæiske statsgæld har negativ rente, en underkapitaliseret finansiel sektor og udsigten til et hårdt brexit, siger Stendevad i en pressemeddelelse.

Det er hovedsageligt unoterede aktier, obligationer og kredit, der har sikret investeringsafkastet for ATP i år.

Børsnoterede danske aktier har kastet 1,2 milliarder kroner af sig, mens pensionsselskabets børsnoterede udenlandske aktier har givet et negativt afkast på 242 millioner kroner.

ATP's samlede formue udgjorde med udgangen af september knap 806 milliarder kroner.

Heraf er de 706 milliarder kroner garanterede pensioner, mens de resterende 100 milliarder er bonuspotentiale.

/ritzau/