ATP scorer milliarder på Dong-salg

Pensionsselskabet ATP har tjent fire milliarder på investering i Dong Energy, fortæller direktør.

Carsten Stendevad, ATP's topchef, forventer, at afkastet på Dong-aktier vil betyde, at pensionerne bliver hævet. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

ATP 's topchef, Carsten Stendevad, er en tilfreds mand på vegne af ATP 's medlemmer. Pensionsselskabet har nemlig fået et afkast på fire milliarder kroner på investeringen i Dong-aktier, fortæller han til Ritzau Finans.

ATP købte sine Dong-aktier til kurs 107 i begyndelsen af 2014 og har efter børsnoteringen af Dong en ejerandel på fire procent mod 4,9 procent før aktiesalget.

- Vi er rigtig glade. For vores medlemmer er det jo et super afkast, der kan være med til at forhøje deres pensioner. Og samtidig har vi været med til at give kapital til et selskab, der var i en vanskelig situation for to et halvt år siden, og som nu har udviklet sig til verdens førende energiselskab inden for vedvarende energi og grøn omstilling, siger Carsten Stendevad.

I dag handles aktierne i Dong omkring kurs 258 på fondsbørsen. Altså en stigning på omkring 140 procent i forhold til ATP's købspris.

Den gode investering kommer medlemmerne til gode i den obligatoriske pensionsordning.

- Sidste år brugte vi 3,5 milliarder kroner til at hæve pensionerne. Et afkast på fire milliarder kroner vil i sig selv være nok til, at vi igen i år kan hæve pensionerne, hvis alt andet går godt, siger Carsten Stendevad.

ATP er en obligatorisk pensionsordning med 4,9 millioner medlemmer. Ved udgangen af første kvartal 2016 modtog 982.000 pensionister ATP Livslang Pension.

/ritzau/