Auktionsbranchen nyder godt af genbrugsbølge

Auktionsdirektør mærker, at det er blevet mere populært at købe brugt - især netsalget boomer.

Administrerende direktør Jakob Dupont fra Bruun Rasmussen Kunstauktioner nyder godt af den nuværende genbrugsbølge, der har gjort det mere almindeligt at købe brugte varer. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

Sidste år satte auktionshuset Bruun Rasmussen 100.000 genstande til salg.

Omkring 95 procent blev solgt via nettet - den sidste del blev solgt ved traditionelt hammerslag i Bruun Rasmussens lokaler i København.

- Vi ser en stigende interesse i at sælge på netauktioner - og også på at købe på netauktioner, siger Jakob Dupont, der er adminstrerende direktør for Bruun Rasmussen.

Sammen med auktionshuset Lauritz.com dominerer Bruun Rasmussen markedet for online auktionssalg herhjemme.

Men også salg og køb på Den Blå Avis og Gul og Gratis er i vækst. Jakob Dupont mener, at det skyldes en trend i tiden, hvor tv-udsendelser om køb af og brug af brugte varer fylder.

- Jeg tror, at det skyldes, at vi i Danmark er blevet mere bekvemme med, at man også kan købe brugte ting til sit hjem. Hele genbrugsbølgen, som vi også har kunne følge på tv i de her udsendelser. Den sætter sig sine spor. Man tør godt springe ud i, at købe en brugt kvalitetssofa i stedet for at købe nyt.

Bruun Rasmussen sælger primært unikavarer inden for designmøbler, kunst og andre genstande. De billigste varer ligger som regel fra 2000-3000 kroner og og til 40.000 kroner på salg på nettet.

Lauritz.com har mere blandet gods til salg, og der er plads til begge auktionshuse herhjemme, mener Jakob Dupont.

- Jeg kan ikke lige nu se for mig, at der bliver taget markedsandele fra os på unika. Vi har to forskellige forretningsmodeller, hvor de satser mere på volumen ved at åbne flere filialer i flere lande med endnu flere sko, havefræsere og andet til salg, siger Jakob Dupont.

Lauritz.com har haft et noget turbulent år, hvor de er blevet børsnoteret i Stockholm med indtil videre ganske lidt succes. Lauritz.com-aktion er faldet til halvdelen af den værdi, den blev børsintroduceret til.

I radioprogrammet P1-business kan du høre mere om Lauritz.com hektiske år og syn på fremtiden.

Det sker, når Lauritz.com-grundlæggeren Bengt Sundstrøm er gæst hos Solveig Bjørnestad klokken 13.03-13.30. Du kan også fange programmet på podcast efterfølgende her.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk