Avis: Danske Bank-chef blev advaret i 2013

Financial Times har fået adgang til mødereferater, som er vigtige i Danske Banks interne undersøgelse.

På et møde i 2013 ignorede, Thomas F. Borgen, direktør i Danske Bank, advarsler om meget høje pengegennemstrømninger i den estiske filial, skriver Financial Times. (Foto: Mads Claus Rasmussen © DR ARKIV)

Danske Banks topchef, Thomas F. Borgen, ignorerede i 2013 advarsler om, at gennemstrømningen af penge i bankens estiske filial var uforholdsmæssigt høje.

Andre chefer i Danske Bank og fra den amerikanske investeringsbank JPMorgan stod bag advarslerne, skriver britiske Financial Times.

På et møde i oktober 2013 sagde Lars Mørch, der på det tidspunkt var chef for internationale bankforretninger, at aktivitetsniveauet i afdelingen i Estland fra udenlandske overførsler var højere end rivalernes.

Derudover fortalte Mørch, at der var et behov for "undersøge og potentielt reducere" dem, skriver Financial Times, som har fået adgang til mødereferatet.

Thomas F. Borgen, der frem til 2012 var ansvarlig for området, 'understregede behovet for en middelvej og ønskede at diskutere det yderligere uden for dette forum'.

Oplysningerne er ifølge avisen centrale. En kilde oplyser, at mødereferatet er et af de vigtigste dokumenter i den interne undersøgelse, som Danske Bank iværksatte inden sommeren.

Thomas F. Borgen var chef for international banking i Danske Bank i årene 2009 til 2012. Dermed var han i perioden også ansvarlig for den estiske filial.

I september 2013 blev han udnævnt til ordførende direktør i Danske Bank.

/ritzau/