Avis: Politi sigter Skat-medarbejder i milliard-svindelsag

En medarbejder i Skat er sigtet for medvirken i sagen om milliardsvindel med udbytteskat.

(Foto: ERik Refner © Scanpix)

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), også kendt som Bagmandspolitiet, har sigtet en medarbejder i Skat for medvirken til en af danmarkshistoriens største svindelsager om refusion af udbytteskat, skriver Weekendavisen.

Ifølge avisen har skatteminister Karsten Lauritzen (V) i fortrolighed orienteret Folketingets skatteudvalg om sigtelsen, der har ført til hjemsendelse af den pågældende medarbejder.

Det fremgår ikke af redegørelsen til skatteudvalget, hvilken position medarbejderen i Skat har, eller hvordan politiet mistænker ham for at have bidraget til svindelen.

Skat anmeldte i august sidste år formodet svindel med refusion af udbytteskat på 6,2 milliarder kroner til Bagmandspolitiet. Beløbet blev senere øget til 9,1 milliarder kroner, og i følge Weekendavisens oplysninger kan det stige med yderligere 2,5 milliarder kroner.

Tre chefer sendt hjem

Tre skattechefer blev sidste år sendt hjem efter afsløringen af skandalesagen, og siden har Statsrevisorerne udtrykt skarp kritik i sagen af både departementet i Skatteministeriet og den øverste ledelse i Skat.

Skatteministeren har dog fastholdt, at de tre hjemsendte medarbejdere har det konkrete ansvar i sagen.

I slutningen af april bad de tre hjemsendte chefer i fællesskab ministeren om at se bort fra reglerne om, at tjenstlige forhør foregår bag lukkede døre. Regler der ellers er lavet for at beskytte tjenestemændene selv.

Ministeren har udtalt, at beslutningen om at holde forhørene bag lukkede døre ikke er "definitiv".

Onsdag i næste uge skal justitsminister Søren Pind (V) redegøre for status i sagen på både et åbent og et lukket samråd i skatteudvalget.

/ritzau/

Facebook
Twitter