Baggers kone fjernede mystiske papirer fra IT Factory

Stein Baggers kone Anette Uttenthal fjernede dagen før konkursen relevante dokumenter fra IT Factory. Det har flere vidner set, fortæller B.T.

Mystikken om Anette Uttenthals rolle i IT Factory-skandalen vokser. Stein Baggers kone forsøgte dagen før konkursen at fjerne belastende dokumenter fra IT Factory. Det har flere vidner set, fortæller B.T. (Foto: © Peter Clausen, Scanpix)

Mens hovedpersonen, der tirsdag i retten erkendte sit bedrageri, var på vild flugt på tværs af USA i en lånt Audi S8, så mødtes kredsen omkring IT Factory og Stein Bagger - søndag den 30. november - for at gennemgå svindelen. På det møde kan centrale beviser være forsvundet, fortæller flere af de tilstedeværende til B.T.

Anette Uttenthal mødte grædefærdig op i IT Factorys store mødelokale øverst i bygningen i Hellerup den søndag klokken 10.

Bestyrelsesformand Asger Jensby sad for bordenden med Anette Uttenthal og pressechefen Erik Ove. Langs den ene bordside sad alle de fire øvrige chefer i it-firmaet repræsenteret med deres advokat og på den anden side af bordet var ejeren JMI Invests advokat og finanschef sammen med den tidligere TDC-chef Henning Børgesen, der er bestyrelsesmedlem i IT Factory.

De mange belastende dokumenter - bl.a. fundet i Stein Baggers hemmelige kontor dagen før - blev et for et taget op af en sort lædertaske af finansdirektør Lars Bremmer. Først kommer en stabel på fem til syv centimeter leasingkontrakter for en halv milliard på bordet. På hver af dem er en krusedulle fra Asger Jensby.

- Det er ikke min underskrift, siger bestyrelsesformanden højt ud i lokalet.

Bagefter bliver en brevveksling med TopNordic lagt frem. Her beder Stein Bagger det andet firma om hjælp til momssvindel for et tocifret millionbeløb.

Det næste papir skynder Anette Uttenthal sig at rage over i sin bunke med hvad, pressechef Erik Ove senere kalder 'blomsterregninger og kvitteringer for støvsugerposer'. Handlingen overværes af flere i lokalet. En af dem er Henning Børgesen:

Underlig opførsel

- Efter vi havde været gennem en stor stak sager med leasingsnyd, hvor Asger Jensbys underskrift var forfalsket, kom endnu et papir på bordet. Det tog Anette Uttenthal over til sig. Jeg ville se det - og tog det, siger han til B.T.

- Da det handlede om hendes mands firma, lagde jeg det tilbage i sagsbunken. Senere tog Anette det igen ud af bunken og over til sig, hvilket undrede mig, siger Henning Børgesen.

Han er en af flere, der efterfølgende har undret sig over Stein Baggers kones opførsel. Dagen før var hun blandt de to første, der kom ind på det 'hemmelige kontor' på Schæffergården klokken lidt over et om eftermiddagen. Den anden er finansdirektør Lars Brammer. Han giver Stein Baggers kone lov til at tage kasser med private papirer med hjem. Søndag morgen får hun fri adgang til Stein Baggers email, hvor hun får lov til i enerum at slette løs på computeren.

- Mange af mailene var jo privat mails fra Anette til Stein Bagger. Men jeg ved ikke i dag, hvad hun slettede. Og jeg kan godt nu se, at vi i dag burde have ladet politiet overtage det hele fra starten. Ingen ved jo, hvem der spillede skuespil, siger en anden person i lokalet.