Bagmandspolitiet beslægger yderligere 400 millioner i danmarkshistoriens største svindelnummer

2,1 milliarder kroner er foreløbigt blevet beslaglagt i forbindelse med den store sag om fejlagtig refusion af udbytteskat.

Svindlen med udbytteskat er angiveligt foregået ved at udfylde blanketter med falske oplysninger. (Foto: ERik Refner © Scanpix)

Bagmandspolitiet har beslaglagt yderligere 400 millioner kroner i sagen om svindel med refusion af udbytteskat.

Det fortæller skatteminister Karsten Lauritzen (V) til DR Nyheder.

Dermed har Bagmandspolitiet (Søik) beslaglagt i alt 2,1 milliarder kroner i sagen om svindel med udbytteskat, der har kostet staten over 9,1 milliarder kroner.

- Bagmandspolitiet og Skat som samarbejdspartner fortjener ros. Der er stadig lang vej til det, der sandsynligvis er det samlede beløb, der er svindlet for. Men det er glædeligt, at der trods alt er fremskridt, siger skatteminister Karsten Lauritzen.

Han vil ikke oplyse, hvor pengene er indefrosset, men de skal angiveligt bære blevet beslaglagt i år.

I august 2015 gik Skat ud med nyheden om, at bagmænd havde haft held til at uretmæssigt at få udbetalt 6,2 milliarder kroner ved blandt andet at indsende forfalskede ansøgninger om tilbagebetaling af udbytteskat.

Det beløb er siden vokset til 9,1 milliarder kroner, efter at Skat har haft lejlighed til at arbejde sig igennem flere formodede falske ansøgninger om tilbagebetaling af dansk udbytteskat.

Ifølge Skat begyndte den formodede svindel i 2012 og fortsatte helt frem til august 2015, hvor Skat – blandt andet efter et tip fra de britiske skattemyndigheder – greb ind og lukkede hullet.

I november kunne DR Nyheder afsløre, at Bagmandspolitiet mistænker den 45-årige brite Sanjay Shah for at stå bag svindlen. En dansk skattemedarbejder er sigtet for medvirken i sagen.

Fredag skrev Weekendavisen, at beløbet formentlig vil vokse med yderligere 2,5 milliarder. Det vil skatteministeren ikke bekræfte. Men Skat har tidligere oplyst, at beløbet formentlig vil stige.

Det samlede beløb, som staten fejlagtigt udbetalt skal ifølge Skat være klar 'inden sommerferien'.

Ifølge Rigsrevisionens beretning om Skats kontrol med udbytteskatteområdet mangler Skat at gennemgå yderligere 5,1 milliarder kroner for yderligere formodet svindel.

Facebook
Twitter