Bagmandspolitiet beslaglægger tre Ferrarier i mulig svindelsag

Selskabet på Københavns Vestegn, der ejer bilerne, er under mistanke for momsunddragelse.

Der er tale om tre sportsvogne af typen Ferrari 348, 208 GTB og 355.

Borgere på Københavns Vestegn blev mødt af et sjældent syn, da tre røde sportsvogne af mærket Ferrari i sidste uge blev kørt afsted på tre slæbevogne.

Og det er heller ikke hver dag, at Bagmandspolitiet (Statsadvokaten for Særlig International og Økonomisk Kriminalitet, red.) beslaglægger Ferrarier i sager om mulig momsunddragelse.

Ikke desto mindre var det, hvad der skete, fortæller vicepolitiinspektør Michael Lichtenstein.

- Det var et lidt særligt optog, og det har helt sikkert vakt opsigt blandt borgere på den københavnske vestegn. Derfor fortæller vi om beslaglæggelsen og efterforskningen, der stadig er på et tidligt stadie.

Tocifret millionbeløb

Ifølge vicepolitiinspektøren mistænkes et dansk selskab med adresse på den københavnske vestegn for mulig momsunddragelse.

Skattestyrelsen er fortsat i gang med at opgøre omfanget, men styrelsen anslår på nuværende tidspunkt, at der er tale om momsunddragelse for et tocifret millionbeløb, fortæller Michael Lichtenstein.

- Når der er tale om et tocifret millionbeløb, er vi nødt til at sikre nogle værdier, hvis der nu skulle falde dom i sagen. Det er nemlig vores erfaring, at mistænkte personer ofte forsøger at bortfjerne værdier, når de ved, at politiet har iværksat en efterforskning mod dem.

Sportsvognene vurderes samlet at være over to millioner kroner værd, og udover dem har Bagmandspolitiet beslaglagt friværdi i en ejendom og indestående på selskabets konto i banken for flere millioner kroner.

Fragtet til hemmelig adresse

Fordi sagen fortsat efterforskes, vil Michael Lichtenstein ikke fortælle yderligere om selskabet, der er i politi og skattevæsens søgelys. Han kan dog fortælle, at sagen ikke har forbindelse til andre sager om mulig snyd med skat og moms.

- Det er en ny efterforskning. Vi har i disse år en del sager om momsunddragelse, som efterforskes i SØIK og af landets politikredse. Både større og mindre sager, siger Michael Lichtenstein.

Ved en aktion i 2017 beslaglagde politiet biler, ejendomme, kontanter og smykker for over 70 millioner kroner i en historisk sag om skattesvindel for 290 millioner kroner.

Efter den aktuelle beslaglæggelse er de tre Ferrarier fragtet til en hemmelig adresse, hvor de opbevares, indtil der bliver rejst en eventuel straffesag mod det pågældende firma og personerne bag, oplyser Bagmandspolitiet.

Facebook
Twitter