Bagmandspolitiet har beslaglagt 1,7 mia. kr. i udlandet i sagen om udbytteskat

Ransagning af en række adresser i England har ført til beslaglæggelsen.

Det er mistanken, at de beslaglagte penge stammer fra økonomisk kriminalitet, som antages at være unddraget statskassen i forbindelse med refusion af udbytteskat.

Bagmandspolitiet har beslaglagt 1,7 mia. kr. i udlandet i sagen om forsvundne skattemilliarder.

Det er sket i samarbejde med engelske myndigheder efter ransagning på en række adresser i England.

Det er mistanken, at de beslaglagte penge stammer fra økonomisk kriminalitet i forbindelse med refusion af udbytteskat. Det oplyser statsadvokat Morten Niels Jakobsen, chef for Bagmandspolitiet, SØIK.

- Vi har gennem meget komplicerede manøvrer fulgt pengesporet gennem flere europæiske lande og har nu fået beslaglagt i alt cirka 1,7 milliarder danske kroner. Vi har fået danske retskendelser på, at pengene skal beslaglægges, og vi samarbejder nu med udenlandske myndigheder om at få pengene tilbage i den danske statskasse igen.

- Det kan sagtens blive op ad bakke, men vi har nu sikret at disse midler ikke bare kan forsvinde, hvis de viser sig at stamme fra kriminalitet, siger statsadvokat Morten Niels Jakobsen i en pressemeddelelse.

Han påpeger, at en del af de tilbageholdte penge efter internationale regler om bekæmpelse af økonomisk kriminalitet kan tilfalde det land, hvor værdierne er blevet fundet.

Ved koordinerede aktioner i England blev der i dag tirsdag ransaget og beslaglagt muligt bevismateriale med forbindelse til i alt 12 selskaber. SØIK har i den forbindelse haft et tæt samarbejde med de såkaldte retshåndhævende myndigheder i England.

Statsadvokaten kan ikke udelukke, at der vil blive beslaglagt yderligere midler i den kommende tid.

Skat indgav i august anmeldelse om formodet økonomisk kriminalitet i størrelsesordenen 6,2 milliarder kroner. Siden har SØIK intenst efterforsket sagen med hjælp fra danske og udenlandske myndigheder. Der er fortsat ingen anholdte eller tiltalte i sagen.

Facebook
Twitter