Bagmandspolitiet kontraanker Parken-dom: Vil have hårdere straffe til Østergaard og Glistrup

De to tidligere Parken-bosser blev i Københavns Byret idømt fire og seks måneders fængsel for kursmanipulation.

Tidligere Parken-formand Flemming Østergaard (billedet) og tidligere Parken-direktør Jørgen Glistrup fik henholdsvis fire og seks måneders fængsel i Københavns Byret. (Foto: © Thomas lekfeldt, Scanpix)

Bagmandspolitiet svarer igen på de to tidligere Parken-bosser, Flemming Østergaard og Jørgen Glistrups anke af dommen om kursmanipulation af selskabets aktier.

Det fortæller chefen for Bagmandspolitiet – der formelt hedder SØIK, Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet - Morten Niels Jakobsen til DR Nyheder.

- Vi kontraanker dommen mod hovedaktørerne i Parken, siger han.

Går efter skærpet straf

Ifølge Bagmandspolitiet egner sagen sig bedre til landsretten, fordi der er tale om handel med egne aktier, da det er "jomfruelig juridisk grund".

- Det er ikke nogle enkle sager, og særligt omkring forhold ét er der brug for at gå dybere ind i de enkelte handler end tilfældet var i byretten, siger Morten Niels Jakobsen.

Bagmandspolitiet vil også gå efter en skærpet straf, end den idømte.

De to Parken-bosser blev i Københavns Byret idømt henholdsvis fire og seks måneders ubetinget fængsel for kursmanipulation. En dom, som begge ankede på stedet.

Parken anker også

Foruden de seks måneders fængsel til Jørgen Glistrup, blev han også dømt til at betale 20.000 kroner tilbage.

Parken Sport & Entertainment fik desuden en bøde på en million kroner. En dom, som selskabet i dag har oplyst, at man anker.

Parken kræver frifindelse i sagen, fremgår det af en meddelelse til fondsbørsen mandag eftermiddag.

Forsvarer: Ikke overraskende

Flemming Østergaard ønsker ikke selv at kommentere på kontraanken, men hans advokat Sysette Vinding Kruse er det ikke så overraskende.

- Det er vel ikke så overraskende, da de ikke fik medhold i store dele af sagen i byretten, siger hun.

Heller ikke Jørgen Glistrups advokat Karoly Nemeth ønsker at kommentere på sagen.

Klokken 20.34: Det fremgik tidligere af artiklen, at Bagmandspolitiet gik efter en hårdere straf end ved byretten. Det er ikke tilfældet. Vi beklager fejlen.