Bang & Olufsen tabte 60 millioner på tre måneder

Ikonisk dansk virksomhed har fremlagt halvårsregnskab med røde tal.

Antallet af nye butiksåbninger har skuffet i 2019, skriver Bang & Olufsen i sit halvårsregnskab. (Foto: © Reuters Staff, Scanpix)

Der er røde tal så langt øjet rækker i det seneste regnskab fra den danske teknologi- og designvirksomhed Bang & Olufsen.

I andet kvartal af det forskudte regnskabsår 2019 har selskabet tabt 60 millioner kroner. Det skriver Bang & Olufsen i sit halvårsregnskab.

Derudover er der også et markant fald i selskabets omsætning, viser regnskabet.

- Omsætningen i første halvår endte på 1.046 millioner kroner svarende til et fald på 30,7 procent sammenlignet med sidste år, skriver Bang & Olufsen.

Fire nedjusteringer på et år

Selskabet, der har dansk base i Struer, er især kendt for sin produktion af højtalere og tv.

Bang & Olufsen er desuden at finde i mange lande, men i de seneste år er det gået ned ad bakke for den ikoniske danske virksomhed.

Selskabet nedjusterede senest regnskabet sidste år i december. Det var den fjerde nedjustering på knapt et år.

- Forventningerne til 2019/20 er uændret i forhold til de justerede forventninger, som blev offentliggjort i selskabsmeddelelsen den 17. december 2019, skriver Bang & Olufsen.

Sidste år lød det fra selskabet, at faldet i omsætningen skyldes flere uheldige faktorer.

- Blandt andet at selskabets partneres salg til forbrugernes ikke har været tilfredsstillende, lød det fra Bang & Olufsen i december.

Butiksåbninger skuffer

Omsætningen er i alt faldet fra 909 millioner kroner i den sammenlignelige periode året før til i alt 627 millioner kroner i første halvår af 2019.

Faldet har været med til at trække indtjeningen ned. Derudover har antallet af nye butiksåbninger også skuffet, skriver selskabet.

- Antallet af butiksåbninger og -opgraderinger var lavere end planlagt primært relateret til nogle få partnere.

Selskabet forbereder en treårig strategiplan, som vil blive præsenteret på en kapitalmarkedsdag den 3. april 2020, lyder det i regnskabet.