Tema Bidragssatser

Bank frygter kundeflugt: Kompenserer for prisstigninger på gebyrer

Arbejdernes Landsbank vil udbetale en bonus til de kunder, der oplever højere gebyrer på realkreditlån.

Den nye ordning svarer gennemsnitligt til 1.000 kroner om året per lånt million. (Foto: Brian Bergmann © Scanpix)

Som svar på Nykredits planer om at hæve prisen for at have et boliglån igennem bidragssatsen, er Arbejdernes Landsbank nu klar med et nyt tiltag, der kan kompensere for en del af prisstigningerne.

Banken, der arbejder sammen med Totalkredit, har besluttet at udbetale en ”bonus” til de kunder, der har et Totalkreditlån. Det skriver TV 2.

- Vi har forståelse for, hvad det er for en prisstigning, der finder sted, og derfor ser vi på, hvad vi kan gøre for at sikre, at vores produktpakke er attraktiv.

Bidragssatser

Sidste år betalte de danske boligejere knap 15 milliarder kroner i gebyr på deres boliglån. Realkreditinstitutterne har nemlig de senere år skruet op for den såkaldte bidragssats, altså det gebyr en kunde løbende betaler til sit realkreditinstitut for at have et realkreditlån. Følg vores dækning her.

Gå til tema

- Derfor siger vi, at vi gerne vil give en bonus til de af vores kunder, der har Total-kreditlån, siger Arbejdernes Landsbanks administrerende direktør Gert Jonassen til DR Nyheder.

Den nye ordning svarer gennemsnitligt til 1.000 kroner om året per lånt million og vil blive udbetalt hvert år.

Banken frygter nemlig en kundeflugt.

Direktøren går altså imod Nykredits øverste chef, Michael Rasmussen, der ikke forventer kundeflugt.

Nykredit har meddelt sine kunder, at det er nødvendigt at skrue op for gebyrerne på realkreditlån for at leve op til øgede kapitalkrav.

Undtaget er dog de etårige rentetilpasningslån, der er de mest risikable.

Mange af jer, der er kunder hos os, modtager i disse dage breve om, at vi forhøjer bidragssatserne. Vi har stor forstå...

Opslået af Nykredit på 22. februar 2016

Hvad er en bidragssats?

  • Når du afdrager på dit boliglån, betaler du et slags gebyr til kreditforeningen for at låne penge. Det gebyr kaldes en ’bidragssats’ og er altså et beløb, du betaler udover dit afdrag og renter.
  • Bidraget går til at dække omkostninger, lønninger, overskud og eventuelle tab på lån.
  • Bidragssatsen beregnes som en procentdel af din restgæld. Det betyder, at jo lavere dit realkreditlån er, desto lavere er din bidragssats.