Bankansatte får mere i løn og fokus på trivsel

43.000 ansatte i finanssektoren kan med ny overenskomst se frem til lønstigninger og bedre trivsel.

Lønstigninger og fokus på trivsel er nogle af hovedpunkterne i den nye overenskomst, der er faldet på plads for 43.000 finansansatte, oplyser Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) og Finansforbundet.

- Vi er nået frem til en aftale, der giver vores medlemmer noget nu og her, men også peger fremad, siger Kent Petersen, formand for Finansforbundet.

Den nye overenskomst træder i kraft fra 1. april, hvis et flertal af medlemmerne stemmer ja til aftalen, der i givet fald vil løbe frem til 31. marts 2023.

Et af hovedpunkterne i aftalen er, at de finansansatte kan se frem til seks procent lønstigninger i overenskomstperioden.

Aftalen indeholder også en række initiativer til at forbedre trivslen - blandt andet via et fælles trivselsudvalg, trivselsvejledere og et sæt anbefalinger for god trivsel.

- Det har ikke været ukomplicerede forhandlinger, men der ligger nu en meget fornuftig aftale, som vores medlemmer kan være rigtig godt tjent med, siger Kent Petersen.

I FA kalder administrerende direktør Mariane Dissing aftalen for ansvarlig.

- Vi har indgået en overenskomstaftale, der rækker langt ind på fremtidens arbejdsmarked, og som har et stærkt fokus på fleksibilitet for medarbejdere og virksomheder.

Den indgåede overenskomst følger, efter at en ny aftale blev indgået mellem CO-Industri og Dansk Industri for omkring 230.000 lønmodtagere fra 6000 virksomheder.

I alt skal der forhandles overenskomster for 600.000 privatansatte i starten af 2020.

/ritzau/