Bankansatte lænsede kunders konti

To bankfolk fra Forstædernes Bank og Jyske Bank har samarbejdet om at lænse enlige, svækkede kunders konti for 20 millioner kroner. Bankfolkene er bortvist og sigtet for underslæb og måske bedrageri.

To bankfolk fra Forstædernes Bank og Jyske Bank er anholdt,sigtet for at have samarbejdet om at udnytte enlige,alderdomssvækkede kunder, som har fået lænset deres bankkonti formillioner af kroner, skriver B.T.

Bankmanden fra Forstædernes Bank har ifølge sigtelsen hævet 20millioner kroner på de "svage" kunders konti. Pengene er brugt tilspekulation og luksus, men halvdelen er sat ind på konti iForstædernes Bank og Jyske Bank, hvor de stod endnu, da svindelenblev afsløret.

Hævder at pengene kun var et lån

Bankmanden fra Jyske Bank har snydt et enkelt ældre ægtepar formellem 400.000 og 600.000 kr. Men han hævder, at ægteparret lånteham pengene. Ifølge sigtelsen har han også bistået sin kollega fraForstædernes Bank med at flytte penge rundt på konti mellem de tobanker.

Bankfolkene, der er 32 og 45 år, blev øjeblikkeligt bortvist, dabankerne kom på sporet af underslæbet.

Kriminalinspektør Niels Larsen, Gladsaxe Politi vil ikke sige,hvilke positioner de sigtede bankfolk har i bankerne.

Hos Jyske Bank siger direktør Anders Dam, at svindlentilsyneladende er lykkedes, fordi de to medarbejdere i bankerne harkendt hinanden og har flyttet penge rundt mellem konti i de tobanker.

Ofrene var kunder uden familie og venner

- Det drejer sig om svindel med konti, der tilhører ældre kunderuden familie eller venner og som derfor er lette ofre. Kunderneholdes naturligvis skadesfri og Jyske Bank har hyret advokatfirmaetKroman & Münter til ægteparret, så de kan blive repræsenteret iforhold til banken, siger direktør Anders Dam til bladet.

Han bekræfter, at svindlen i Jyske Bank er på 400-600.000kroner, mens kommunikationschef i Forstædernes Bank, TorbenBregnhøj, ikke ønsker at kommentere tallene.

Det var bankernes interne revision, der kom på sporet afunderslæbet, som blev anmeldt til Gladsaxe politi, fordi den ramtefilial fra Forstædernes Bank ligger i Gladsaxe politikreds.

Han siger, at ingen kunder vil lide tab, og at kun er et mindreantal kunde-konti, der er involveret i sagen.

Facebook
Twitter