Bankdirektør: Bundplacering betyder intet for kunderne

Skjern Bank lander som en af de svageste danske banker i ny analyse. Men det kommer ikke til at betyde noget, lyder det fra direktøren.

Skjern Bank er i år "kåret" til en af de mest risikable banker i en analyse fra Bankresearch. Men det har ingen betydning for kunderne, siger direktør Per Munck. (Foto: Holger Madsen- DR)

- Det er selvfølgelig træls.

Sådan siger Per Munck, direktør i Skjern Bank, efter at hans bank i år er 'kåret' til en af de banker, der er i størst risiko for at få økonomiske problemer.

Skjern Bank er blandt syv danske banker, der ifølge selskabet Bankresearch, er i fare for at dreje nøglen om, fordi de har en dårlig placering på Bankresearch' risikoindeks.

Per Munck fra Skjern Bank afviser klart, at det skulle være tilfældet.

- På ingen måde. Det er selvfølgelig trist at ligge i bunden af listen, og hvis vi går tilbage i tiden, så ser vi også, at flere banker, der har ligget dernede, er lukket. Men det bliver ikke tilfældet for os.

Nedskrivning skyld i bundplacering

Analysen fra Bankresearch er baseret på pengeinstitutternes egne årsrapporter fra 2014.

Hvert pengeinstituts placering på risikolisten er udregnet ud fra en lang række faktorer, blandt andet hvor godt polstret banken er, og hvor stor sikkerheden er for, at bankens udlån bliver betalt tilbage.

Og det er netop udlånsvirksomheden, der er skyld i Skjern Banks placering på Bankresearchs liste i år.

- Vi havde et tilsynsbesøg, der betød. at vi måtte nedskrive rigtig meget - det er altså ikke nogle penge, vi har mistet. Og det er ellers aldrig gået bedre i banken, siger Per Munck.

Ingen betydning for kunderne

- Hvad kommer det til at betyde for kunderne, at banken er at finde blandt de meste risikable banker på den her liste?

- Ingenting. Vi har bare måttet arbejde på at gøre det bedre end sidste år, og det gør vi allerede - vi har afleveret et regnskab for første kvartal, der er langt bedre, siger Per Munck.

Som almindelig bankkunde er man dækket af indskydergarantien, der betyder, at de første 750.000 kroner, man har stående i banken, bliver dækket, hvis banken krakker.

FacebookTwitter