Bankdirektør: Nej tak til euro i Danmark

Topdirektøren i Saxo Bank, Lars Seier Christensen, vil kæmpe imod indførelsen af euroen i Danmark ved en kommende folkeafstemning.

Topdirektøren i Saxo Bank, Lars Seier Christensen, vil kæmpe imod indførelsen af euroen i Danmark ved en kommende folkeafstemning. (Foto: © AP, AP Graphics)

Saxo Banks direktør Lars Seier Christensen siger, at han vil kæmpe mod euroen, hvis det kommer til en afstemning, sådan som regeringen lagt op til.

Det skriver dagbladet Børsen.

QuickVote: Euro

Bankdirektøren anklager regeringen for at stille befolkningen over for et falskt valg og fastslår, at dansk økonomi fortsat er så dynamisk og stærk, at intet taler for at opgive den økonomisk-politiske frihed for at indtræde i en økonomisk og politisk usikker Økonomisk og Monetær Union (ECB).

- Det er fundamentalt ukorrekt, at Danmark får mere indflydelse ved at indgå som et af mange medlemmer af euroen i forhold til at have sin egen centralbank, sin egen pengepolitik og sin egen valuta, siger Lars Seier Christensen til Børsen, som dermed direkte går i rette med finansminister Lars Løkke Rasmussen.