Banker får kæmpe gevinst på at omlægge kunders kapitalpension

Banker og pensionsselskaber har tjent over 800 millioner kroner på at omlægge kapitalpensioner

Indtil nu har næsten to millioner omlagt deres kapitalpensioner med skatterabat (Foto: DR- Johnny Krone)

Banker og pensionsselskaber har tjent op mod 830 millioner kroner i gebyrer på at omlægge kundernes kapitalpensioner med skatterabat.

Det vurderer direktør i Mybanker, John Norden:

- Der er i gennemsnit betalt 500 kroner i gebyr eller ialt cirka 415 millioner kroner. Dertil kommer 0,75 proent i kurtage af den del af beløbene som skulle realiseres og som kunderne ikke selv har solgt. Et godt gæt er cirka det samme beløb i kurtage altså 415 millioner kroner. Eller ialt 830 millioner kroner, siger John Norden fra Mybanker.

Skatterabat

Siden 1. januar 2013 har regeringen givet personer med en kapitalpension mulighed for at omlægge deres kapitalpension til en aldersopsparing og få en skatterabat på 2,7 procent.

Hvis man konverterer nu slipper man med 37,3 procent i skat mod at betale 40 procent i skat hvis man venter til man går på pension.

Staten har indtil nu fået omkring 70 milliarder skattekroner i kassen. Muligheden for konvertering fortsætter til og med år 2015.

Gebyrerne i de kommercielle selskaber svinger mellem 0 kroner i Alm. Brand til 1.490 kroner i Skandia. Har man sin kapitalpension i en af arbejdsmarkedspensionskasserne er det derimod gratis.

Forbrugerrådet undrer sig over gebyrer

I Forbrugerrådet Tænk undrer seniorøkonom Morten Bruun Pedersen sig over de svingende gebyrer:

- Når der ikke er nogen konkurrence er der altid en tendens til at selskaberne sætter prisen efter forgodtbefindende. Og derfpr har man set muligheden fra selskabernes side til en nem indtjening, siger Morten Brrun Pedersen.

Næsten 2 millioner har konverteret

Til og med oktober i år har 1.947.000 personer benyttet sig af tilbuddet om at konvertere deres kapitalpension til en aldersopsparing, viser tal fra Skatteministeriet.

Facebook
Twitter