Bankformand lånte millioner af sin egen bank

I sidste uge nægtede Aarhus Lokalbanks bestyrelsesformand, Rasmus Juhl Rasmussen, at han har millionlån i banken. I tirsdagens udgave af Børsen erkender han, at det ikke var korrrekt.

I sidste uge nægtede Aarhus Lokalbanks bestyrelsesformand, Rasmus Juhl Rasmussen, at han har millionlån i banken. I tirsdagens udgave af Børsen erkender han, at det ikke var korrrekt. (© Århus Lokalbank)

Dagbladet Børsen kan nu afsløre, at Aarhus Lokalbanks bestyrelsesformand Rasmus Juhl Rasmussen har sikret sit eget lettiske landbrugsselskab, SIA Gaizeni, store millionkreditter i den lille østjyske bank uden anden sikkerhed end aktierne i det lettiske projekt, som giver underskud, skriver avisen.

Kreditterne er givet uden bankaktionærernes viden, og så sent som sidste uge benægtede bestyrelsesformanden, at han overhovedet havde gæld til banken.

Nu bekræfter han, at han gjorde sit lettiske landbrugsselskab til kunde i banken, da selskabet i 2006 fik lukket sine kreditter i Letland.

Dengang fik SIA Gaizeni en driftkredit i Aarhus Lokalbank på 25 mio. kr. Siden er kreditten til bestyrelsesformandens lettiske landbrugsselskab vokset eksplosivt, så den i 2009 lød på 105 mio. kr.

I sidste uge nægtede Aarhus Lokalbanks bestyrelsesformand, Rasmus Juhl Rasmussen, at han har lån i banken. I tirsdagens udgave af Børsen erkender han, at det ikke var korrekt.

Facebook
Twitter