Bankfusion mellem Sydbank og Diba koster job

40 ansatte vil miste jobbet i forbindelse med sammenlægning af Sydbank og Diba Bank. Det oplyser Sydbank.

Købstilbuddet lyder på 145 kroner pr. aktie. Det svarer til en samlet kontant overtagelsessum på 478,5 millioner kroner. (Foto: Jonas Klinkvort Laursen)

Der bliver færre ansatte i Sydbank og Diba Bank, når de to banker slås sammen.

Det fremgår af det tilbudsdokument, som Sydbank torsdag har offentliggjort. Tilbuddet er til aktionærerne i Diba Bank, som Sydbank nu overtager.

- I forbindelse med en sammenlægning af Tilbudsgiver (Sydbank, red.) og DiBa Bank vil en vis reduktion i medarbejderantallet være uundgåelig, skriver Sydbank.

40 stillinger skæres

- Det vurderes, med forbehold for udviklingen i den almindelige bankdrift, at det samlede personaleantal vil nednormeres med 40 heltidsansatte i løbet af de første to år efter sammenlægningen, står der i tilbudsdokumentet.

Sydbank fastslår, at man vil forsøge at slanke antallet af ansatte i videst muligt omfang ved naturlig afgang hos både Sydbank og hos Diba Bank.

- Tilbudsgiver har i den forbindelse i en lang årrække haft en seniorpolitik, der giver mulighed for at tilgodese medarbejdere, der planlægger at gå på pension skriver Sydbank.

Koster næsten en halv milliard

Sydbank offentliggjorde sine planer om at købe den Næstved-baserede Diba Bank 11. november. Købstilbuddet lyder på 145 kroner pr. aktie. Det svarer til en samlet kontant overtagelsessum på 478,5 millioner kroner.

Bestyrelsen i Diba Bank anbefaler Diba-aktionærerne til at sige ja til købstilbuddet på 145 kroner pr. aktie, fordi det med bestyrelsens vurdering giver dem en særdeles attraktiv præmie for deres aktier.

Allerede dengang oplyste Sydbank, at medarbejderstaben skulle reduceres med 40 i løbet af de kommende to år.

/ritzau/

FacebookTwitter