Bankkriser siden 1980

Roskilde Bank er ikke den eneste danske bank som har været i alvorlige vanskeligheder gennem årene. Læs om kriserne her.

Bank Trelleborg står for nyere tids første afkørsel fra bankbanen.

Krone Banken

Der var stor krise i Krone Banken i 1984. En massiv fejlinvestering i udlån til investeringer i nigerianske byggerier endte med at koste direktør W.B. Nielsen en tur i fængsel.

Juli Banken

I 1987 stod 6. Juli Banken for skud, da den havde satset for markant på dårlige udlån til større entreprenører, der stod for opførsel af bolig- og erhvervsbyggerier.

Unibank

Nationalbanken var på banen med likviditetsgarantier til Unibank i 1992. Her flygtede kunderne fra banken i desperation, mens det efterfølgende viste sig, at banken havde sundere finansielle forhold end først antaget.

Baltica Bank

Lignende udlån kostede også for blandt andre Baltica Bank i 1993 og den sidste store banknedtur i 90'erne leveret af Varde Bank i 1994.

Bank Trelleborg

Bank Trelleborg står for nyere tids første afkørsel fra bankbanen. Banken havde sammen med mange andre danske banker udvidet udlånene markant siden 2003 og måtte på grund af dårlig ledelse gå fra borde for at blive opkøbt af Sydbank i januar 2008.

Roskilde Bank

I Juli 2008 rammer den finansielle krise for alvor Roskilde Bank. Banken må have hjælp af Nationalbanken for at klare en mulig likviditetskrise.

Bankens ledelse og bestyrelse var i 2007 under mediernes kritiske bevågenhed, da tidligere direktør Niels Vallentin Hansen øgede udlånene kraftigt og fik en bonus på over 100 millioner kroner ud af det.

Facebook
Twitter