Bedemænds priser skal frem

Flere politiske partier kræver, at bedemænd skal oplyse priser på deres hjemmesider.

Flere politiske partier kræver, at bedemænd skal oplyse priser på deres hjemmesider, sådan så forbrugerne nemt kan sammenligne priser på eksempelvis kister hos forskellige bedemænd. (Foto: Istockphoto)

Det skal ikke længere være muligt for bedemænd ikke at oplyse sine priser på internettet. Det mener flere politiske partier efter, det har vist sig, at kun 10 bedemænd ud af bedemandsbranchens 150 medlemmer oplyser priser på deres hjemmesider.

Det viser en gennemgang DR Nyheder har lavet. De Radikales forbrugerordfører Bente Dahl er langt fra tilfreds:

- For forbrugerne er det vigtigt at kunne orientere sig i prisjunglen og derfor er det også vigtigt at alle bedemænd får lagt priser ud på internettet, så er tilgængelige, siger hun til DR Nyheder.

Minister skal ind i sagen

Også Venstres forbrugersikkerhedsordfører Louise Schack Elholm vil have bedemændenes priser frem. Og hvis bedemændene ikke selv kan finde ud af at oplyse priser, må økonomi- og Erhvervsminister Brian Mikkelsen ind i sagen, siger hun:

- Nu må de tage sig sammen og vise, at de godt selv kan få de priser frem, fordi ellers må vi jo se på, hvad vi ellers kan gøre. Jeg vil i hvert fald tage det op med ministeren og høre, hvad der er af muligheder på det her område.

Standardblanket med prisoplysninger

Sidste år nedsatte økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen en arbejdsgruppe om bedemandsbranchen, der blandt andet skulle se på, hvordan man kan fremme prisgennemsigtigheden blandt bedemænd.

DR Nyheder har fået kendskab til arbejdsgruppens endnu ikke offentliggjorte rapport. Gruppen anbefaler at bedemandsbranchen laver en standartblanket med prisoplysninger over de ydelser en begravelse typisk indeholder. Blanketten skal desuden være tilgængelig på alle bedemænds hjemmesider.

- Det lyder som en rigtig god anbefaling og et godt forslag, som jeg synes ministeren skulle se at få sat i værk, siger De Radikales Bente Dahl.

Socialdemokraternes forbrugerordfører Benny Engelbrecht er enig:

- Hvis de anbefaler en model med et standardskema, så synes jeg, det lyder fornuftigt, siger han til DR Nyheder.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk