Bedrageridømt direktør forsvundet med fem solcelleanlæg

Dømt direktør fortsætter under nyt navn med at opkræve penge for ydelser, han ikke leverer. I en aktuel sag optræder han som konsulent for et firma, der producerer solceller – nu mangler firmaet fem anlæg og er tæt på at lukke.

Kontant jagter i aften en mand, der er dømt for bedrageri, og som nu er forsvundet med fem solcelleanlæg (© DR)

Over hele Danmark sidder der lige nu en række mennesker og ømmer sig efter mødet med en Kasper Petersen, der solgte dem noget, de aldrig fik. Desværre betalte de, før varen eller ydelsen blev leveret, og nu står de med tabet og føler sig godt og grundigt snydt. Ofrene for de brudte løfter strækker sig fra folk, der har købt en telefon af Kasper Petersen via Den Blå Avis, men aldrig modtaget den - til en producent af solcelleanlæg, som har mistet varer for 400.000 kr.

DR-programmet Taskforce lavede i 2007 en udsendelse, hvor de oprullede en lang række tilsvarende sager og advarede mod manden, der dengang hed Kaspar Rønne Dalsø. Efterfølgende er han blevet dømt for bedrageri, tyveri, underslæb, databedrageri og dokumentfalsk. På trods af det fortsætter han tilsyneladende stadig i samme spor.

Rådgivende ingeniører

Kasper Petersen står i dag som administrerende direktør i sit eget firma NHJ Rådgivende Ingeniører. Gennem forskellige deal-hjemmesider sælger Kasper Petersen bl.a. algebehandlinger af tage. Kontant har været i kontakt med en lang række mennesker, der er hoppet på hans tilbud om tagbehandling:

Henning Juul Jensen ejer firmaet Jydedeal. Han videresolgte gennem sit dealsite en samlet pakke af algebehandlinger, rensninger og tagmalinger fra Kasper Petersens firma til en sommerhusbebyggelse ved en golfbane i Himmerland til en samlet værdi af 50.000 kroner. Kasper Petersen fik Henning Juul Jensen til at betale størstedelen af pengene på forhånd.

- Da vi så havde fået ordrerne, og han skulle i gang med det her, så siger han så: Nu skal jeg have penge kontant, inden jeg går i gang. For det gør man med tagmalinger. Så lod jeg mig, dum som jeg var, overtale til at betale halvdelen, da han gik i gang med afrensningen, og da det var gjort, så skulle han jo gå i gang weekenden efter med at male dem, og så skulle han jo ha' den sidste halvdel. Og det fik han også.

Desværre udførte Kasper Petersens firma kun en minimal del af arbejdet.

- Og de kære kunder herude, de var jo ved at være træt af det der, for jeg havde jo lovet, at nu kommer de i næste uge, og nu kommer de i næste uge…

- Så de var vel ikke bare trætte af Kasper, de var vel også trætte af dig, Henning?

- De var trætte af mig. Det var mig, de ringede til. Det var mig, de havde indbetalt pengene til.

For at sommerhusejerne ikke skal lide tab, har Henning Juul Jensen nu hyret og betalt et andet firma for at rense og male tagene.

- Jeg stiller op i Kontant for at få manden bremset, så han ikke fortsætter med at tage røven på folk, som han har gjort ved os, siger Henning Juul Jensen ligeud i programmet.

Forsvundne solcelleanlæg

I Herlufmagle på Midtsjælland bor Henrik Bjørn Christensen, der ejer virksomheden TopEnergy. Han ansatte Kasper Petersen som konsulent tilbage i 2012. Ideen var, at Kasper Petersen skulle sælge firmaets produkter til kunderne, og efter kort tid leverede Henrik Bjørn Christensen fem solcelleanlæg til en virksomhed, som Kasper Petersen havde overbevist ham om, at han havde indgået aftale med.

- Hvornår går det op for dig, at der er noget rivravruskende galt?

- Altså, det gør der jo, da de sidste to anlæg kører ud af døren, og jeg besøger også adressen på den virksomhed, som skulle være "kunde", og det er et stort kontorhotel, hvor der ligger mange andre firmaer, men ingen kender eksistensen af min kunde, fortæller Henrik Bjørn Christensen til Kontant.

- Kiggede du på bankkontoen på det tidspunkt her?

- På det tidspunkt er jeg meget opmærksom omkring banktransaktionerne, men på det tidspunkt, der vidste jeg godt, hvad klokken var slået.

- Og det betød nul penge til dig

- Ja!

- Hvor mange penge er det vi taler om, du har ude at svømme på det her tidspunkt?

- Jamen, det er lige under 400.000

- Hvad betyder det for en erhvervsdrivende som dig?

- Den her virksomhed, den er ved at lukke.

Pengene kom nemlig aldrig, og derfor har Henrik Bjørn Christensen meldt Kasper Petersen til politiet.

Solcelleanlæg aldrig leveret

Hvor de fem anlæg er havnet, står hen i det uvisse, men Kontant har mødt en anden af hans kunder: I maj 2013 aftaler elektriker Kim Zillmer at købe et solcelleanlæg til 100.000 kroner af Kasper Petersen, og det har han bittert fortrudt:

- Han skal have halvdelen af prisen - 50.000 - upfront, og så skal varerne komme inden for en uge. Der sker jo så det, at der ikke dukker noget op, og i mellemtiden er manden taget på ferie i Brasilien. Ganske længe.

- Da han så langt om længe kommer hjem igen, så prøver jeg at tage kontakt til ham og siger: 'Der er ikke kommet noget. Der er ingen varer'. Og så begynder det lange forklaringsspil med, at varerne de skulle hjem fra Tyskland, og det tog et stykke tid, og 'de skulle nok komme' og det ene og det andet, og så går der endnu længere tid, og så er de lige pludselig på vej hjem fra Kina de her varer.

- Her begynder man så at tænke, hmmm..er de på vej tilbage eller kommer de nogensinde? Det er sådan frikadellens flugt over plankeværket, fortæller Kim Zillmer til Kontant.

- Og på et eller andet tidspunkt så tænker du: NU har jeg tabt... eller hvad?

- Ja, den kommer jo hen til august måned eller lidt senere, hvor jeg så tænker " nu må det være slut", og så melder jeg ham simpelthen til politiet for bedrageri.

Hos lokalpolitiet i Næstved oplyser leder Niels Dennis Sørensen, at der er et anklageskrift på vej mod Kasper Petersen.

- Der er helt klart nogle overtrædelser for berigelseskriminalitet, og tiltalen vil formentlig blive bedrageri, siger Niels Dennis Sørensen.

Husker ikke selv domme

Da Kontant får kontakt til Kasper Petersen, forklarer han om de forsvundne solcelleanlæg:

- Jeg har ikke noget med solceller at gøre overhovedet. Det er en installatør, som har fået dem leveret eller afhentet dem selv nede hos Henrik.

- Kim Zillmer, ham kan du godt huske ikke? Jo, jeg kender godt Kim Zillmer. Jeg har lavet en masse beregning for ham.

- Han har aldrig fået det solcelleanlæg, som han har betalt dig for. Hvorfor har du ikke afleveret?

- Han har aldrig betalt mig for et solcelleanlæg.

Kasper Petersen benægter ligeledes, at han nogensinde er dømt ved danske domstole: - Jeg vedkender mig ikke noget som helst, siger han.

Se Kontant torsdag 21.00, hvor Jakob Illeborg konfronterer Kasper Petersen med en lang række sager