Bedre forretning at eje bolig end gå på arbejde

I løbet af de seneste fem år har boligejere i Danmark i gennemsnit tjent 680.000 kroner. Det svarer til, hvad en almindelig faglært arbejder tjener på 3¾ år.

I 44 kommuner har folk med egen bolig tjent mere på boligen de sidste fem år, end en faglært arbejder har tjent ved at gå på arbejde. (© DR)

I løbet af de seneste fem år har en boligejer med et gennemsnitligt parcel/rækkehus på 130 kvm. fået en skattefri gevinst på 680.000 kr. ud at at eje deres bolig.

Det viser en opgørelse, som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har lavet.

Beløbet svarer til 11.000 kr. pr. måned, og når det bliver omregnet til en almindelig faglært lønning, så svarer det til, at man skal arbejde 3¾ år for at tjene det samme efter skat.

44 kommuner har boligejere tjent mere end faglærte

I løbet af de seneste fem år har en faglært arbejder tjent 912.000 kroner efter skat. Det svarer til 15.200 kroner om måneden.

I 44 kommuner har man set over de seneste fem år kunne tjene mere ved at være boligejer med et parcel/rækkehus på 130 kvm., end den faglærte har tjent efter skat ved at gå på arbejde.

Boligejere på Frederiksberg har haft den største fortjeneste. Deres bolig er i gennemsnit steget med 2,7 millioner kroner. Det svarer til, hvad en faglært arbejder tjener på 15 år.

Facebook
Twitter