Benjamin på 21 år er blevet millionær på at spille Minecraft

En skinger stemme, og rigtigt mange timer foran computeren, har gjort ham styrtende rig

21-årige Benjamin Vestergaard fra Søndersø er blevet millionær på computerspil (Foto: Finn vest Christensen © dr)

En computerspilsnørd med en god ide, et legende sind og en skinger stemme. Sådan en er Benjamin Vestergaard på 21 år, og det har i løbet af det seneste år gjort ham til millionær.

- Det er helt vildt, det er helt hjernedødt så meget, man kan tjene på det, siger han.

En drøm er gået i opfyldelse For to år siden droppede han ud af gymnasiet og åbnede Youtubekanalen Crainer Commentates. Her udgiver han små film, hvori han spiller bygge- og adventurespillet Minecraft.

- Det har altid været min drøm at kunne leve af at game, fordi jeg altid har været lidt af en gamer. Altså altid været lidt nørdet. Benjamin planlægger hver video nøje, så han kan kaste sin lille Minecraftfigur Mr. Crainer ud i en ny, klart defineret udfordring. Han optager spillet og kommenterer det med sin skingre Mr. Crainer-stemme på engelsk.

Succes er hårdt arbejde 90 procent af mine seere kommer fra Amerika, skønner Benjamin, der derfor lægger sine videoer ud om natten, dansk tid. Det passer nemlig med aften- og gamingtid for amerikanske skolebørn.

De fleste dage arbejder Benjamin fra klokken 14 til langt ud på natten. Hver video skal forberedes, optages og redigeres. Og han udgiver altså tre nye hver nat.

- Jeg skal jo planlægge 90 videoer om måneden. Det er rigtig, rigtig mange timer, man sidder og planlægger, siger Benjamin. – Mine arbejdsdage slutter jo ikke.

De mange timer har givet godt afkast. Kanalen har i dag 1,2 millioner faste følgere, og videoerne er tilsammen blevet vist flere end 150 millioner gange.

For otte måneder siden fejrede jeg 100.000 subscribere, og nu får jeg det om måneden. Altså, det er jo helt vildt, hvor hurtigt det er eksploderet, og hvor hurtigt det er gået, siger han.

Skovler penge ind Og ligeså hurtigt er det også gået med indtjeningen. Alene reklamekronerne giver hver eneste måned det, der svarer til en årsløn for så mange andre.

- Jeg tjener 300etellerandettusinde bare på Youtube, siger han. – Jeg forstår det ikke.

Og ikke nok med det. Nogle af Mr. Crainers eventyr spiller Benjamin på servere, som han selv tjener penge på. Hvis nogle af hans seere får lyst, kan de logge sig ind på serveren og prøve samme baner og købe fx virtuelle sværd, byggematerialer og opgraderinger. Og det er der mange, der gør. Så mange, at han tjener flere hundredetusinde kroner om ugen på det.

- Det er enhver nørds drøm, der er gået i opfyldelse, siger Benjamin Vestergaard til magasinet Penge.

Der er mere om helt unge iværksættere i magasinet Penge, DR1 i aften kl. 21.55.

https://www.facebook.com/DRNyheder/videos/1115773768473146/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk