Bent Hansen kræver hurtigt indgreb

Efter at forhandlingerne om sygeplejerskerne løn brød sammen her til aften, beder regionernes formand, Bent Hansen, om et hurtigt indgreb fra regeringen. Situationen er alvorlig for patienterne, siger han.

Efter at forhandlingerne om sygeplejerskerne løn brød sammen her til aften, beder regionernes formand, Bent Hansen, om et hurtigt indgreb fra regeringen.

- Jeg håber, at vi indenfor en uge kan få afsluttet den her konflikt ved et indgreb, siger han til TV AVISEN.

Bekymret for patienter

Selvom han understreger, at der her og nu ikke er nogle livstruende situationer, så er han meget bekymret.

- Situationen er alvorlig for patienterne, og det, at der bliver meldt tilbage, at nogle patienter kan risikere at blive mere alvorligt syge og få sværere ved at komme igennem deres lidelser betyder, at vi er meget bekymrede, siger Bent Hansen til DR Nyheder.

Flere penge - men ikke nok

Ifølge Bent Hansen havde arbejdsgiverne fundet lidt flere penge til dagens forhandling, men det var ikke nok for for Sundhedskartellet.

- Vi har fået tilbudt 13 procent og lidt på vikarmidlerne. Det er pakket lidt anderledes ind, men tror jeg ikke, at mine medlemmer vil sige ja til. Vi fortsætter derfor konflikten, for der var ikke et grundlag for at forhandle videre, siger Sundhedskartellets formand, Connie Kruckow.

Med det nye afslag fra sygeplejerskerne er mulighederne nu udtømte, siger Bent Hansen, og det vil han nu meddele regeringen.

Facebook
Twitter