Berlingske: Børsen-handel bør ikke godkendes

Det vil skabe "en monopollignende tilstand på det danske mediemarked", lyder det fra bestyrelsesformand.

Berlingske havde selv overvejet at købe Børsen, fremgår det. (Foto: Linda Kastrup © Scanpix)

Berlingske Media mener ikke, at JP/Politikens overtagelse af Børsen bør godkendes af konkurrencemyndighederne, fordi det vil skabe "en monopollignende tilstand på det danske mediemarked".

Sådan lyder det i en pressemeddelelse, efter at JP/Politikens Hus fredag købte Børsen for 800 millioner kroner.

- Vi har selv været i dialog med Bonnier om en overtagelse af Børsen, og vurderet de konkurrenceretslige udfordringer. Så jeg kan ikke forestille mig, at salget til JP/Politiken kan godkendes, siger Kim Graven-Nielsen, bestyrelsesformand for Berlingske Media.

Eksperter har allerede udråbt JP/Politikens Hus som landets største mastodont inden for erhvervsjournalistik efter deres køb af Børsen - og udråbt Berlingske som den store taber.

Men købet kræver en endelig godkendelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, og det kan tage mange måneder, før de når frem til en afgørelse. Imens krydser Berlingske Media fingre:

- En sammenlægning af JP/Politikens Hus og Børsen betyder, at JP/Politiken vil have en så dominerende position på det danske mediemarked, at det vil nærme sig monopollignende tilstande, hvor de kan handle uafhængigt af konkurrenterne og diktere priserne på eksempelvis annoncer og abonnementer, siger Kim Graven-Nielsen i pressemeddelelsen.