Bestem selv om jobbet gør dig glad

God trivsel er den vigtigste faktor for, hvor gode resultater du skaber på dit job. Og du kan lære at få det godt, siger en norsk rådgiver.

Du kan i høj grad selv styre, hvor godt du har det på dit arbejde. (Foto: gozdeo © Stock xchng)

Den vigtigste forudsætning for, at du skaber gode resultater med din arbejdskraft, er ikke hvor meget du ved, eller hvor dygtig du er. Det er derimod, hvor godt du trives på din arbejdsplads, siger den norske rådgiver Amund Fjeldstad i sin nye bog "Opptur".

QuickVote: trivsel

Og ifølge nordmanden kan du lære, hvordan du får god trivsel. Med lidt træning kan du holde dig på toppen af humørbarometeret hver dag. Så kommer succeserne, og så kan du også motivere andre. Han lægger ud med et klassisk råd:

- Nøglen til om man lykkes eller mislykkes i arbejdslivet handler som oftest ikke om, hvordan omgivelserne er. Men hvordan man forholder sig til omgivelserne, siger forfatteren til DN.no.

"Opptur" er baseret på Fjeldstads egne erfaringer fra 16 år i konsulentselskabet GartnerGroup. Der havde han ansvar for ledelse og salg i 30 forskellige lande, og han udviklede en ledelsesmodel, som gik ud på at realisere de ansattes potentiale ved at komme af med sine tankemæssige begrænsninger.

Rette værdier giver succes på jobbet

Han mener, at dem som virkelig lykkes med at få succes i forbindelse med arbejdet, er dem der har de rigtige værdier.

- En person som har de rigtige holdninger, og fundamentalt nok: En som arbejder med noget, han kan lide, i et job som stemmer overens med hans egne personlige værdier. Man møder ikke væggen fordi man arbejder for meget, men fordi man arbejder med noget, som ikke føles så vigtigt. Så forsvinder energien let, sier Amund Fjeldstad.

Han kommer med et godt råd til, hvordan man kan finde ud af, om man arbejder med det rigtige:

- Er du i tvivl, vil jeg råde dig til at gå hjem og spørge din partner: Har han/hun mærket, at du har fået mindre energi det sidste år? Er svaret ja, kan det være på tide at komme videre. Årsagen til den manglende energi kan have sammenhæng med, at du slider på arbejdet, siger nordmanden.

Mange tør ikke skifte karrierespor

Fjeldstad understreger, at de værdier man har tidligt i karrieren kan ændre sig med årene. Det er ingen skam at skifte karriere, når man er rundet de 40 år, men mange tør ikke at tage skridtet.

- Jeg tror, at mange totalt har misforstået længden af et helt arbejdsliv. En 40-årig kan sagtens kaste sig ud i en ny uddannelse. Glem ikke, at du stadig har over 25 år tilbage i arbejdslivet. Arbejder man med noget, man er glad for, udstråler man en helt anden energi.

Man kommer i en anden sindsstemning, er mere glad, og sælger sig selv bedre, forklarer Amund Fjeldstad og fortsætter:

- Derfor: Følg dine værdier! opfordrer han..

Facebook
Twitter