Bestikkelsesanklaget byggefirma konkurs: 'Vi er alle dybt berørte af situationen'

Mens direktøren er sigtet, så erklærer skandaleramt byggefirma sig konkurs.

Der er ny og dramatisk udvikling i sagen om byggeriet ved Redmolen i Nordhavn.

Mens en truende straffesag hænger over hovedet på den københavnske byggefirma V2C, så har de nu erklæret sig konkurs.

- Det er med stort vemod, at vi i V2C ser os nødsaget til at informere vores trofaste kunder, gode samarbejdspartnere og netværk om, at V2C desværre ikke er i stand til at fortsætte driften.

- I V2C er vi alle dybt berørte af situationen, og vi takker for opbakningen og tilliden til vores unikke ydelser, kompetencer og medarbejdere, lyder det.

Konkurs midt i bestikkelsessag

Konkursen kommer, mens byggefirmaet er involveret i en spektakulær bestikkelsessag, der omhandler mulig bestikkelse i forbindelse med det skandaleramte milliardbyggeri ved Redmolen i Nordhavn.

I juni blev i alt fire mænd sigtet i sagen.

Blandt de sigtede er Peer Kisbye, der er direktør og medejer af netop V2C. Det bekræftede hans advokat Bjarke Vejby dengang.

- Han er klart af den opfattelse, at han ikke har gjort noget forkert, sagde advokaten dengang.

DR Nyheder har været i kontakt med advokat Michael Serring fra Bech-Bruun, der nu er udpeget som kurator i sagen.

Han oplyser, at der blev afsagt konkursdekret mod V2C i går klokken 9.30, og man nu skal i gang med at finde penge til at betale kreditorerne.

Der er desuden en hel del ansatte, som skal have løn og feriemidler, forklarer han.

Anmeldt af landets største pensionsselskab

DR Nyheder kunne tilbage i marts fortælle, at allerede inden prestigeprojektet til 2,6 milliarder kroner var kommet i gang, havde bygherren, landets største pensionsselskab, PFA, slået bremserne i og politianmeldt byggefirmaerne V2C og WR Entreprise.

PFA fandt nemlig ud af, at pensionsselskabets egen rådgiver, V2C, har forsøgt at få entreprenører på projektet til at bestikke sig ved at kræve såkaldt returkommission, fortalte de dengang.

- PFA har været udsat for et forsøg på bedrageri. Det er et forsøg, hvor en rådgiver og en underentreprenør har indgået nogle ulovlige aftaler og har forsøgt at bedrage PFA, sagde ejendomsdirektør i PFA Michael Bruhn til DR i marts.

V2C's ejer og direktør, Peer Kisbye, erkendte dengang via sin advokat, at der er foregået returkommission mellem V2C og WR Entreprise. Men han henviste til den nu tidligere medejer, som vedkommende, der bar skylden.

Herunder kan du se, hvordan V2C angiveligt var involveret i svindlen.

Facebook
Twitter