Bestseller-ejer kritiserer håndtering af Irak-krigen

Danmark og USA har fokuseret for meget på at få fjernet Saddam Hussein - og for lidt på, hvad der skulle ske i Irak efter krigen. Sådan lyder kritikken fra en af Danmarks største erhvervsmænd Troels Holch Povlsen fra Bestseller.

Det er ikke ofte, han giver interviews til pressen, men Skærtorsdag stiller direktør for Bestseller-koncernen, Troels Holch Povlsen, op til en times interview hos Solveig Bjørnestad i íP1 Business Special. (Foto: DR © DR)

Danmark og USA tænkte kun på at få fjernet Saddam Hussein og ikke på, hvad der skulle ske efter Irak-krigen.

En af Danmarks største erhvervsmænd, ejer af tøjvirksomheden Bestseller Troels Holch Povlsen går nu ud og kritiserer måden Danmark og USA gik ind i Irak.

- Nu er jeg jo ikke politiker, men som forretningsmand vil jeg sige, at det ville have været en god idé, hvis man havde været mere omhyggelig omkring det at forstå forskellen på kultur. På mig virker det som om, man kun havde fokus på én ting, nemlig at få fjernet en frygtelig diktator, men man glemte at finde ud af, hvad der skulle ske derefter, siger Troels Holch Povlsen i programmet P1 Business, der sendes på P1 klokken 13.00 i dag.

Mere fokus på demokrati

- Verden er jo ikke blevet et sikrere sted efter, at man har startet krig i Irak, siger han.

Troels Holch Povlsen er stifter og ejer af tøjvirksomheden Bestseller, som står bag kendte danske mærker som Jack&Jones, Exit og Veromoda.

Bestseller har i alt 3.300 tøjbutikker i mere end 37 lande og har den arabiske verden som sit næststørste marked - og selv om Troels Holch Povlsen sjældent stiller op til interview, så blander han sig nu.

For koalitionsparterne burde have fokuseret mere på at udvikle demokratiet i Irak.

- Vi har haft demokrati i århundreder, men for Mellemøsten er det noget helt nyt. Man skal lige træne i demokrati. Det er ikke så enkelt lige at gå fra det styresystem og så til demokrati. Der skal træning til. Hvis man skal løbe 100-meter-løb og man skal vinde, er man nødt til at træne en gang imellem, siger han.

Troels Holch Povlsen fortæller mere om sit syn på Irak-krigen og Muhammedkrisen i programmet P1 Business med Solveig Bjørnestad som vært. Det sendes klokken 13.00 på P1.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter