Bestseller fyrer 750 medarbejdere

Svigtende salg på grund af coronakrisen presser virksomheden

Bestseller står blandt andet bag mærkerne Jack & Jones og Vero Moda. (© Bestseller)

Den danske modekoncern Bestseller fyrer 750 medarbejdere.

Størstedelen af afskedigelserne sker blandt de ansatte på kontorerne i Danmark, men også internationalt.

Samlet set, reducerer selskabet sin arbejdsstyrke i Danmark med 15 procent.

Bestseller, der står bag kendte mærker som Jack & Jones, Vero Moda og Only er hårdt ramt af svigtende salg på grund af coronakrisen.

Fra bedste regnskab til dyb krise på få uger

I en pressemeddelelse skriver Bestseller, at afskedigelserne kommer på baggrund af situationen omkring Covid-19 og den krise, der er opstået som følge at sygdommen og den nedlukning, koncernen oplever i hele verden.

- Vi er alle havnet i en helt ufattelig situation, som lige nu rammer samfundet omkring os, både det nære men også det globale, udtaler administerende direktør og ejer Anders Holch Povlsen.

Virksomheden har lukket helt ned for samtlige forretninger i seks lande på grund af Corona-krisen, mens en lang række butikker i andre lande også er lukket.

Ifølge Holch Povlsen er virksomheden gået fra udsigten til det stærkeste regnskabsår nogensinde til at have i en dyb krise i løbet af blot få uger.

- For vores virksomhed betyder det, at vi pludselig befinder os i en krise, som vi ville have svoret, aldrig ville være mulig for os og vores kære Bestseller, udtaler han.

Virksomheden havde sidste i regnskabsåret 2018/19 en omsætning på 26,2 milliarder kroner og et overskud på 2,8 milliarder kroner.

På verdensplan er omtrent 17.000 mennesker ansat i koncernen heraf omkring 4.800 i Danmark.

Koncernen har 2.500 butikker, 15.000 engrosforhandlere og kunder på tværs af 55 markeder.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter