Bestseller-milliardær: Kevin Magnussen er min mest risikofyldte investering

Anders Holch Povlsen løfter sløret for, hvor meget den kinesiske gren af Bestseller skæpper i kassen.

Anders Holch Povlsen håber på at få bare lidt af sine penge igen på investeringen i Formel 1-racerkøreren Kevin Magnussen. (Foto: Solveig Bjørnestad © DR Nyheder)

44-årige Anders Holch Povlsen er en yderst sjælden gæst i både den skrevne og den elektroniske presse.

Men det er lykkedes for P1 Business at få et interview med ham, hvor han fortæller om sit tøjeventyr med Bestseller-forretningen, sit engagement i Formel 1 og øvrige forretningsområder, der har hans bevågenhed.

I interviewet fortællerAnders Holch Povlsen om baggrunden for, at han har valgt at investere en anseelig sum penge i det danske Formel 1 racerhåb Kevin Magnussen.

- For nogle år side var der en flink pige, der introducerede mig til Kevin, og jeg syntes, at han virkede som en rigtig guttermand. Det virkede til, at der var et eller andet potentiale. I hvert fald var der et talent, og derfor valgte jeg at hjælpe Kevin.

Bare lidt penge igen

Anders Holch Povlsen vil ikke fortælle, hvor mange penge, han har investeret i Kevin Magnussen, der nu kører Formel 1 for amerikanske Haas F1.

Kevin Magnussen i Renaults gule køredragt. I 2017-sæsonen kører han for Haas F1 Team. (Foto: BRANDON MALONE © Scanpix)

Men i modsætning til sine andre investeringer regner Anders Holch Povlsen ikke med at blive rig af sin investering.

- Det er nok den mest risikofyldte investering, jeg har deltaget i. Hvis bare jeg kunne få lidt af pengene igen, så ville jeg være glad.

Con amore

Investeringen i Kevin Magnussen har nærmere været drevet af hjertet, siger Anders Holch Povlsen.

- Det har virkelig været for at prøve at hjælpe Kevin (Magnussen, red) i hans karrierebestræbelser på at blive verdensmester i Formel 1.

Anders Holch Povlsen hjælper også med at klæde en hel del kvinder og mænd på kloden rundt, og i interviewet løfter han sløret for, hvor godt det egentlig går i den kinesiske del af Bestseller.

- Vores kinaforretning minder meget om vores europæiske forretning i volumen. Med knap 7000 butikker og en anseelig omsætning på online, så skulle der gerne være en omsætning, der minder om de 20 mia.

Kina kører godt

Til de 20 milliarder skal lægges yderligere nogen og tyve milliarder i omsætning fra den europæiske del af Bestseller, der har hovedsæde i Brande, hvor familien Holch Povlsen begyndte tøjimperiet.

Samlet giver det en årlig omsætning på omkring 45 milliarder kroner. Bestseller er familieejet og familien rangerer som den næstrigeste i Danmark. Opskriften er fornuftigt købmandsskab.

- Mine forældre var nogle af de første til at tage købmandskabet uden for Danmark. Vi startede i Indien og i Kina, og er flere steder nu, siger Anders Holch Povlsen.

Systuer i udlandet

Bestsellers tøj bliver blandt andet produceret i Tyrkiet og andre steder, hvor udgifterne til lønninger er væsentligt lavere, end de ville være i Danmark. Designdelen og hovedsædet er derimod placeret i Danmark.

- Vi er nødt til at have det bedst mulige købmandsskab. Og det bedst mulige købmandsskab er handel, mere end det er at forsøge at lave for meget i Danmark.

Hvorfor ikke ansætte folk på systuer i Danmark?

- Jeg tror ikke, der er mange mennesker, der ville værdsætte et job på en systue længere. Det er tværtimod job, der er meget værdsat i andre dele i verden.

Hør hele interviewet med Anders Holch Povlsen i P1 business klokken 13.30 på P1 eller find det på podcast her.

Blå Bog om Anders Holch Povlsen

  • Alder: 44 år

  • Uddannelse: 1987-90: The Business College, Herning.

  • 1991-96: BA, European Business Administration, Anglia University, Cambridge, og Die Fachhochschule für Wirtschaft, Berlin.

  • Karriere: 1996-01: Adm. direktør for Vila.

  • 2001-: Adm. direktør Bestseller A/ S og flere andre selskaber i Bestsellerregi.

  • 2009-: Adm. direktør i moderselskabet for Bestsellerkoncernen.

  • Familievirksomheden blev grundlagt af hans forældre Troels Holch Povlsen og Merete Bech Povlsen i 1975. Anders blev medejer i 1996 og har siden 2009 været eneejer.

  • Har døtrene Alma, Agnes og Astrid med hustruen Anne Holch Povlsen, som var ansat i Bestseller, da de mødtes.

  • Bor på godset Constantinsborg uden for Aarhus med dertilhørende 280 hektar jord. Hovedkontoret ligger i Brande med cirka 1500 medarbejdere - cirka 800 er i et mondænt, spritnyt kontordomicil på Aarhus Havn.

FacebookTwitter