Bestyrelsesmedlem beklager: Jeg hævede millioner i Amagerbanken

Hans Boye Clausen oplyser, at han har indbetalt knap en halv million til konkursboet samt en bøde fra bagmandspolitiet.

Amagerbanken krækkede i februar 2011. (Foto: Liselotte Sabroe © Scanpix)

På Amagerbankens sidste åbningsdag i 2011 sikrede bestyrelsesmedlem Hans Boye Clausen knap tre millioner kroner fra personlige konti i banken, penge han tidligere havde indsat på på såkaldt højrisikokonti. Det skriver Jyllands-Posten onsdag.

Nu indrømmer bestyrelsesmedlemmet overfor DR Nyheder, at han hævede det store beløb fredag den 4. februar 2011 - to dage før banken blev overtaget af Finansiel Stabilitet. Det skete ifølge avisens oplysninger dagen efter et krisemøde i bestyrelsen, hvor det blev klart, at banken var ved at krakke.

- Jeg vil gerne dybt beklage forløbet overfor de involverede personer, herunder særligt bankens aktionærer og kunder, skriver Hans Boye Clausen i en mail til DR Nyheder.

Trist sag og tavshed

Da banken krakkede mistede op mod 70.000 aktionærer deres penge, ligesom mange bankkunder for første gang i nyere bankhistorie mistede de penge, de havde sat i banken.

Den daværende formand i Finansiel Stabilitet, som overtog Amagerbanken efter krakket, Henning Kruse Petersen, ønsker ikke at udtale sig til DR Nyheder, men han bekræfter historien og tilføjer, at der er tale om en trist sag.

Hverken Finanstilsynet, bagmandspolitiet eller erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen har ønsket at kommentere sagen, men ifølge Hans Boye Clausen har han modtaget sin straf.

Bøde og straf

Bestyrelsesmedlemmet oplyser, at han den 7. maj 2012 har indbetalt 461.466 kroner til konkursboet efter Amagerbanken.

De 461.466 kroner svarer til det beløb, Boye Clausen havde mistet, hvis han ikke havde taget pengene ud, idet dividenden i konkursboet endte på 84,8 procent.

Samtidig har han den 2. oktober 2012 modtaget en bøde på 25.000 kroner fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet, populært kaldet bagmandspolitiet, som han efterfølgende har betalt.

- Finanstilsynet har endvidere meddelt, at jeg ikke længere kan påtage mig hverv som ledelsesmedlem i en finansiel virksomhed. Og sådan skal det også være.

- Jeg har dummet mig. Jeg skal endnu en gang dybt beklage forløbet, men har ikke yderligere kommentarer til sagen, lyder det fra Hans Boye Clausen, som tidligere har været direktør i AP Pension.

Sagen er blevet mødt med forargelse fra blandt andre Dansk Aktionærforening og en række politiske partier.

FacebookTwitter