Betaler skat af madpakkesmøring

Forældre er fanget i madpakkefælden. De smører selv deres barns madpakke og får penge retur fra kommunen. Men beløbet er skattepligtigt.

Forældre er fanget i madpakkefælden. De smører selv deres barns madpakke og får penge retur fra kommunen. Men beløbet er skattepligtigt. (Foto: © Peter Frandsen Siggaard - DR Vejle)

I to børnehaver i Århus Kommune har forældrene fået lov til fortsat at smøre deres børns madpakker, selv om det rent faktisk er kommunen, der fra 1. august skal stå for frokosten.

Men selv om forældrene har fået lov til at smøre madpakken, skal de stadig betale 469 kroner ekstra om måneden for mad til den lovbefalede kostordning og en fripladsordning. Til gengæld får de smøreglade forældre 305 kroner retur fra kommunen om måneden. Det svarer nøje til det, der bruges til madpakken.

Skattepligtig indkomst

Beløbet, som forældrene får af kommunen, skal opgives som skattepligtig indkomst. Det vil sige, at forældrene i virkeligheden betaler penge til skattevæsenet for at få lov til selv at smøre madpakken til deres eget barn, skriver avisen.

Ordningen betyder imidlertid ikke, at flere forældre må gå sammen om at smøre madpakker til flere børn ad gangen. Gør de det, risikerer de besøg i hjemmet af fødevareregion Nord, fordi der så vil være tale om en overtrædelse af prøveordningen, og smørevirksomheden derfor vil være at betragte som storleverance til børnehaverne.