Bilejerne: Afgifter skal belønne miljøbiler

FDM, DI og bilimportørerne er enige om et nyt afgiftssystem, der afgøres af CO2, sikkerhed og vægt.

CO2-udledning, sikkerhed og vægt skal afgøre afgifterne på personbiler, mener FDM, DI og De Danske Bilimportører (arkivfoto). (Foto: © Thomas lekfeldt, Scanpix)

Tekniske kriterier som udledningen af CO2, sikkerhed og vægt, og ikke bilernes fabrikspris, skal afgøre størrelsen af afgifterne på personbiler.

Det mener FDM, bilejernes organisation, som sammen med Dansk Industri og De Danske Bilimportører har lavet et udspil til en grundlæggende ændring af bilafgifterne.

- Man skal gennem afgiftssystemet have bedre mulighed for at sikre, at vi får mere sikre biler, og at vi har biler med bedre miljøegenskaber end i dag, siger direktør i FDM Thomas Møller Thomsen.

- En intelligent omlægning af registreringsafgiften vil gavne miljø, trafiksikkerhed og mobilitet i samfundet, siger branchedirektør for bilbranchen i Dansk Industri Thomas Møller Sørensen til TV 2 Business.

- Hvis vores bilpark fremover skal minde om et moderne vestligt land, er vi nødt til at få ændret på registreringsafgiften, siger Gunni Mikkelsen, administrerende direktør for De Danske Bilimportører.

FDM mener, at registreringsafgiften skal betales løbende og ikke på én gang, som tilfældet er i dag. Dermed kan man luge ud i de gamle biler på vejene,.

/ritzau/