Billige a-kasser laver flest fejl med dagpenge

To af landets billigste a-kasser topper listen over a-kasser, der laver fejl i de arbejdsløse medlemmers dagpenge.

(© colourbox)

De seneste tal fra Personalestyrelsen afslører, at der er stor forskel på, hvor mange arbejdsløse, der kommer i klemme i landets a-kasser. Og det kan koste arbejdsløse mange tusinde kroner. Det skriver Avisen.dk.

For hver 1.000 arbejdsløse var der i 2009 ifølge myndighedernes afgørelser fejl i fem sager hos ASE, der blandt andet organiserer selvstændige. På andenpladsen kommer a-kassen i Det Faglige Hus, hvor der var fejl i fire ud af 1.000 sager.

Prisen er vígitgt våben

Til sammenligning havde to af de store a-kasser - hos FOA og 3F - henholdsvis 0,4 og 0,6 fejl ud af 1.000 sager. Og gennemsnittet for alle a-kasser er 1,3.

Arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen, der er professor ved Aalborg Universitet, er ikke overrasket over tallene.

- Både ASE og Det Faglige Hus reklamerer med, at de er billige. Man kan så spørge, om behandlingen så ikke også er dårligere, siger han til Avisen.dk.

Både ASE og Det Faglige Hus udfordrer de traditionelle a-kasser under hovedorganisationerne LO og FTF. Og prisen er et meget vigtigt våben i kampen om medlemmerne.

- Det er oplagt, at der er en sammenhæng mellem pris og kvalitet, vurderer Henning Jørgensen.

Holder sig til loven

Hos ASE afviser direktør Jesper Bøge, at ASE behandler sine medlemmer dårligere end de andre a-kasser.

- Jeg mener ikke, at vi leverer en dårligere sagsbehandling. Vi holder os inden for lovgivningen, siger Jesper Bøge til Avisen.dk.

Han påpeger, at ASE har et flertal af selvstændige. Og her er lovgivningen endnu mere indviklet og rigid end de regler, der gælder for lønmodtagere.

- De klager over reglerne. De klager ikke over ASE. Vi efterspørger selv, at vores medlemmer klager, for vi mener, lovgivningen er for restriktiv for selvstændige, forklarer Jesper Bøge.

Dog havde den anden a-kasse for selvstændige, Dana, en tredjedel færre berettigede klager end ASE i 2009.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk