Billige vinduesviskere dumper i test

De billigste vinduesviskere er ikke pengene værd, viser ny test i Motor, der også viser, hvordan man på fem minutter selv skifter vinduesviskere.

De billigste vinduesviskere er ikke pengene værd, viser ny test i Motor, der også viser, hvordan man på fem minutter selv skifter vinduesviskere. (Foto: Holger Madsen- DR Syd)

Et godt udsyn er afgørende for trafiksikkerheden. Her spiller bilens vinduesviskere en afgørende rolle, når forruden skal holdes ren.

Det er dog langt fra alle viskerblade, der klarer den opgave lige godt. Det viser en test, FDM's medlemsblad Motor har lavet af 10 forskellige viskerblade.

Testen viser, at en ny type viskerblade med fjeder klarer sig langt bedre end de velkendte viskerblade på bøjler. Fjederen i den nye type betyder, at bladet lægger et mere jævnt tryk på ruden, hvilket giver et bedre resultat.

Viskerbladene er testet i laboratorium ved både +20 og -8 grader for at teste deres egenskaberne i sommer- og vinterføre. Mens de bedste viskerblade formåede at holde ruden ren i begge ender af temperaturskalaen, havde de billigste viskerblade selv fra ny svært ved at rense forruden ved de -8 grader.

- Som med så meget andet, får man, hvad man betaler for. Det gælder også viskerblade. Motors test viser, at de billigste produkter ikke formår at holde forruden ordentlig ren, så dem bør man gå uden om. Det er et spørgsmål om sikkerhed. Typisk skal de også skiftes oftere, og så ryger besparelsen hurtigt, siger Jørgen Jørgensen.

Det er netop nu, at vinduesviskerne skal skiftes.

Skift i forbindelse med forårsklargøringen

- Vi har haft en lang vinter, hvor vinduesviskerne har været på hårdt arbejde. Samtidig har frosten været hård ved gummiet. De fleste trænger derfor til at blive skiftet nu, hvilket man kan gøre i forbindelse med den almindelige forårsklargøring af bilen, siger afdelingsleder af FDM's tekniske rådgivning, Jørgen Jørgensen.

Ifølge ham skal viskerblade skiftes, når de begynder at trække striber over ruden, bladets gummikant bliver flosset, eller de er to år gamle.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk