Bilsalget faldt med 22 procent inden nye afgifter

Ifølge bilimportører faldt antallet af solgte personbiler med 22 procent, da der var usikkerhed om afgifter.

Vi forventer igen at se et stabilt marked, når de nye og generelt lavere afgifter træder i kraft 3. oktober, siger Gunni Mikkelsen, der er direktør for De Danske Bilimportører. (Foto: © liselotte sabroe, Scanpix)

Usikkerheden om de fremtidige bilafgifter satte tilsyneladende sit præg på bilsalget i september, hvor registreringsafgifterne var genstand for politisk forhandling frem til 21. september.

Tal fra De Danske Bilimportører viser, at der blev solgt 14.371 personbiler sidste måned.

Det er en tilbagegang på 22 procent i forhold til samme periode sidste år.

Tallene viser, at der frem til indgåelsen af aftalen først og fremmest blev solgt biler, hvor en eventuel prispåvirkning ville blive minimal.

Samtidig er der efter 21. september solgt mange af de modeller, som stiger i pris 3. oktober, når de nye afgifter træder i kraft.

- Endelig er der skabt ro om afgifterne, hvilket betyder, at vi nu forventer at se en stigning i efterspørgslen igen.

- Vi forventer igen at se et stabilt marked, når de nye og generelt lavere afgifter træder i kraft 3. oktober, siger Gunni Mikkelsen, der er direktør for De Danske Bilimportører.

Det lave salg i september betyder, at bilsalget i år indtil nu ligger på niveau med samme periode sidste år. Igennem det meste af 2017 har salget ellers været højere i år end sidste år.

De nye afgifter betyder i grove træk, at de mindste biler bliver en smule dyrere, mens der til gengæld bliver penge at spare på mellemklassebiler med god brændstoføkonomi.

/ritzau/