Bilværksteder tager 5000 kroner i timen

Det kan være både dyrt og uigennemskueligt at sende sin bil på værksted. Men at værkstedet kan tage en timepris, hvad der svarer til 4-5000 kroner, det chokerer bilejere. Kontant har mødt en der klagede.

Hos SMC koster det 357 kroner med moms for mindre end 5 minutters arbejde.

Det kan være både dyrt og uigennemskueligt at sende sin bil på værksted. Men at værkstedet kan tage en timepris på op mod 4-5000 kroner, det chokerer bilejere.

Magasinet Kontant har fulgt en bilejers tur på værkstedet, som kostede langt mere, end ejeren turde forestille sig. Preben Riis Jørgensen fra Skærbæk ved Kolding endte med at betale en timepris på op over 4000 kroner hos sit værksted, da han fik skiftet noget så simpelt som pærerne i forlygterne på sin bil. Preben Riis Jørgensen plejer ellers selv at reparere sin bil.

- Det er hyggeligt selv at kunne gøre det og det er jo rimeligt dyrt at komme på værksted.

Kunden klagede

Men nogle gange er tiden bare ikke til det. Derfor kørte han forbi værkstedet SMC i Vejle, der udover bilreparationer også importerer mærkerne Folkevogn, Skoda, Audi og Seat. De kunne sætte pærerne i "på ingen tid", som de selv nævnte.

- Det endte med en regning på 610 kroner. Det tænkte jeg var en fejl, siger Preben Riis Jørgensen. Og klagede til SMC, der skriver tilbage med en forklaring.

For ser man nærmere på regningen, så tager SMC 286 kroner for at sætte pærerne i. Selve pærerne koster 167 kroner. 34 kroner går til diverse materialer og miljøomkostninger. Med moms er det 610 kroner - og det er ikke en fejl, fortæller SMC til Preben Riis i brevet.

Hos SMC er forklaringen at langt det meste arbejde på værkstedet udføres efter en fast pris, uansat hvor lang tid det tager at reparere bilen.

For netop reparationen af Preben Riis Jørgensens bil, kan man sige at det var mange penge.

- Men det er på flere af vores modeller således, at det ikke er så let at skifte pærer, lyder forklaringen fra SMC.

Men Preben Riis Jørgensen har netop købt en bil der er nem at vedligeholde og han syntes det er helt urimeligt, at han skal betale for andres reparationer er besværlige.

For at se hvor billigt Preben Riis Jørgensen selv kunne gøre det, så købte han to pærer til 112 kroner, plus diverse materialer: 3 styks kleenex til 60 øre. 3 minutter og 15 sekunder senere er bilen klar igen.

5 minutters arbejde: 357 kroner

Hos SMC koster det tilsvarende 357 kroner med moms for mindre end 5 minutters arbejde.

Det gav en timepris på mere end 4000 kroner. Dén opdagelse får Preben Riis Jørgensen til at reagere:

- Jeg syndes det er noget svineri for at sige det rent ud. Det er ågerpriser uden lige. Jeg tænker jo, at det ikke er et værksted, jeg hverken vil bruge mere eller anbefale til andre, altså jeg bryder mig ikke om den måde at lave prispolitik på, slutter Preben Riis Jørgensen.

Se mere om bilværkstedernes priser i Kontant i aften kl. 21.25 på DR1. Her bliver en bil sendt til vurdering på flere værksteder - og det er ikke småpenge der kan spares på dén manøvre.