Bitcoin er tilbage og i stor fremgang

Bitcoins er på vej mod at være en almindelig måde at overføre penge mellem lande på

Efter at have levet en stille tilværelse i halvandet år spås bitcoins nu en stor fremtid, som den almindelige måde at overføre penge på. (Foto: © Jim Urquhart, Scanpix)

Den digitale valuta bitcoin har med stor fart retning mod at blive den almindelige måde at overføre penge på fra et land til et andet.

Det er ellers bare halvandet år siden, at bitcoin led et kæmpe tilbageslag. Mange troede, at valutaen var død. Men den virtuelle valuta er genopstået, og i første uge af november blev bitcoin handlet mere end nogensinde før.

International MobilePay

I en ikke så fjern fremtid kan det blive den helt almindelige måde at overføre penge på, vurderer Jan Damsgaard, professor på Copenhagen Business School.

- Hvis du sender bitcoins, så svarer det til at sende penge via Mobilepay. Man kan sige, at bitcoins er en international Mobilepay-løsning, siger Jan Damsgaard.

I firmaet Coinify, der arbejder på at udbrede Bitcoins, mener økonomidirektør Christian Visti, at teknologien har et enormt potentiale.

- Med den vækst bitcoins viser lige nu, så når antallet af transaktioner Visa-kortet om otte år, siger han.

I problemer

Det er ellers bare halvandet år siden, at den seks år gamle valuta led et kæmpe knæk, og mange troede, at valutaen var død. Værdien af en bitcoin styrtdykkede, og store millionbeløb forsvandt ud i det blå.

Nu er valutaen så genopstået. Og flere etablerede banker har fået øjnene op for teknologien. De har nemlig opdaget potentialet, og det skal på sigt gøre det muligt at overføre penge på en ny og meget billigere måde.

- Man får mulighed for at vælge, så hvis vi skal overføre penge, kan vi vælge enten at bruge de almindelige transaktioner dvs. Nets, eller vi kan vælge at bruge bitcoin-teknologien i stedet for til en lavere omkostning, siger Jan Damsgaard.

I dag koster en bitcoin ca. 331 dollar, men valutaen har tidligere kostet langt over 1.000 dollar stykket.

Hør meget mere om bitcoins i So ein Ding.