Børnefamilier drømmer om rengøringshjælp

Hvad vil du helst: Støvsuge og vaske tøj, eller hygge dig med din familie i sofaen? Børnefamilierne sukker efter billigere adgang til praktisk hjælp i og omkring hjemmet viser en undersøgelse for Ugebrevet A4.

Børnefamilierne drømmer om at overlade støvsugeren til en professionel og i stedet bruge tid sammen. (© Stock.xchang)

Mange forældre vil have mere tid til familien.Men drømmen er ikke at arbejde mindre. Det der drømmes om er derimod at have mulighed for at købe billigere hjælp til rengøring, havearbejde eller børnepasning.

Ønsket er med andre ord: Billigere hjemmeservice.Det viser en undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for Ugebrevet A4.Top tiPå en liste over ti forskellige ting, forældrene kunne ønske sig, siger hver fjerde, at billigere hjælp til det praktiske, har højeste prioritet. På de næste pladser kommer mere frihed ved børns sygdom, som 16 procent prioritere højest, og mulighed for mere hjemmearbejde, som 11 procent helst vil have.UndrenSeniorforsker ved Socialforskningsinstituttet Helle Holt undrer sig over, at det ikke er et mere fleksibelt arbejdsmarked, der står øverst på børnefamiliens ønskeseddel.Men hun tror at længslen efter hjælp til kedelige praktiske gøremål har denne årsag:- Jeg tror, at folk er kommet til den erkendelse, at arbejdet også er sjovt og at arbejdet tager lang tid, siger Helle Holt.Ekspert: Genindfør hjemmeservicePå onsdag kommer Familie- og Arbejdslivskommissionen med sine anbefalinger til, hvordan der kan skabes bedre forhold mellem privat- og arbejdsliv.Professor i sociologi ved Aalborg Universitet Jens Christian Tonboe siger til Ugebrevet A4, at hvis regeringen kender sin besøgelsestid, så finder den en måde at genindføre hjemmeserviceordningen.

Facebook
Twitter