Boligpriser stiger for anden måned i træk: 'Enhver sammenligning med finanskrisen er malplaceret'

På trods af endnu en månedlig stigning forventes der fortsat yderligere prisfald i løbet af 2023.

Nye tal fra Boligsidens Markedsindeks viser, at den seneste måned har budt på stigninger i boligpriserne over hele linjen. (Foto: © Tobias Kobborg, Ritzau Scanpix)

Hvis man har penge i mursten, så er der godt nyt.

Priserne på huse, ejerlejligheder og sommerhuse er nemlig steget en smule fra marts til april.

Det er således anden måned i træk, at den månedlige prisudvikling har budt på stigninger, selvom tendensen ellers har været støt nedadgående den seneste tid.

Ifølge nye tal fra Boligsidens Markedsindeks steg prisen på villaer og rækkehuse i perioden med 0,9 procent.

For ejerlejligheder har man set en prisstigning på 1,3 procent, mens sommerhuse er blevet 1,8 procent dyrere.

Det tyder på, at boligmarkedet ikke rammer ind i en lige så stor krise, som nogle ellers havde frygtet, vurderer Curt Liliegreen, direktør for Boligøkonomisk Videncenter.

- Man skal forvente, at der godt kan komme et yderlige prisfald. Men ikke noget decideret sammenbrud.

- Enhver sammenligning med finanskrisen er malplaceret, vurderer han.

Lad champagnen blive i køleren

Selvom det med boligejerbrillerne på selvfølgelig er gode nyheder, så maner eksperterne stadigvæk til besindighed.

For står man og skal af med boligen, så er det altså endnu for tidligt at finde champagnen frem fra køleren og skynde sig at ringe til ejendomsmægleren ved udsigten til opadgående priser.

- Helt overordnet set forventer vi fortsat, på trods af den her positive april, at boligpriserne vil være faldende henover 2023.

- Men der kan komme enkelte måneder, som nu her i april, hvor vi vil se små boligprisstigninger, siger chefanalytiker i Nykredit Mira Lie Nielsen.

Der vil dog ifølge Mira Lie Nielsen være forskel på, hvad man som boligejer skal forvente den kommende tid, alt afhængig af hvor man geografisk har sin faste ejendom.

- I de billigere dele af boligmarkedet, især når vi kommer godt vest for Storebælt, der forventer vi, at prisfaldet efterhånden har indfundet sig.

- Mens når vi ser på de dyre områder i hovedstadsområdet, hvor vi også har forventninger om de største prisfald, der er altså stadigvæk et stykke vej ned, siger hun.

Ifølge Nykredits nyeste beregninger vil boligpriserne i slutningen af 2023 være faldet samlet med 12 procent sammenlignet med 2022.

2022 bød også på noget af en rutsjebanetur for husejerne. Se prisudviklingen i løbet af året på kortet herunder: