Boligskattestop hjælper ikke udkantsdanmark

Boligejere i udkantsdanmark betaler mere i skat, selv om deres huse ikke stiger i værdi. Det viser en analyse fra Realkreditrådet.

Selv om huspriserne i flere mindre kommuner ikke stiger, skal ejerne betale en højere boligskat, viser en analyse fra Realkreditrådet (arkivfoto).

Boligejere i Gentofte, København, Aarhus og på Frederiksberg kan glæde sig over, at deres boligskatter stiger langt mindre end værdien af deres boliger,så er det modsatte tilfældet i flere andre kommuner, skriver finans.dk.

Det viser en ny analyse fra Realkreditrådet, som har undersøgt, hvordan den samlede boligbeskatning og boligpriserne har udviklet sig, siden skattestoppet trådte i kraft i 2002.

- Lige nu er udkantsdanmark fanget i, at man her betaler relativt høje boligskatter i forhold til boligværdierne. Hvis man laver et nyt skattesystem, hvor den samlede skat følger boligpriserne, vil det være til gavn for dem i udkantsområderne og ramme dem i byområderne, siger Bo Sandemann Rasmussen, økonomiprofessor på Aarhus Universitet.

Boligskatter er steget i 60 kommuner

Siden 2002 er boligpriserne faldet i Faxe, Lolland og Vordingborg Kommuner, mens boligskatterne i samme kommuner er steget henholdsvis 35, 38 og 51 pct. I 60 af landets kommuner er boligskatterne steget mere end priserne, viser analysen fra Realkreditrådet.

Anderledes ser det ud for boligejerne i Gentofte, København, Frederiksberg og Aarhus. Her er boligskatterne steget mindre end boligpriserne.

- Den nuværende skattemodel gavner dem, der i forvejen er mest begunstigede. Det vil sige boligejerne i og rundt omkring hovedstadsområdet, siger Curt Liliegreen, sekretariatschef i Boligøkonomisk Videncenter.

/DR Nyheder/

Facebook
Twitter