Bordeller swinger sig uden om Skat

Rod i regnskaberne og snyd med dagpenge og kontanthjælp. Det var en del af udbyttet, da medarbejdere fra Skat og Politiet i går var på razzia i fem bordeller og en swingerklub.

Der er masser af snyd med sorte penge på bordeller og swingerklubber, viser en razzia, som Skat og politiet har gennemført.

Det står fortsat skidt til med regnskaberne i sexbranchen. Det viser en razzia, som Skat og Politiet gennemførte på fem københavnske bordeller og en swingerklub i går.

Ejeren af swingerklubben var ikke momsregistreret og betalte ikke skat af sine indtægter, og der var rod i regnskaberne hos alle bordellerne.

I alt blev der registreret 11 personer under aktionerne, og når Skat gør udbyttet fra razziaen op, så var der ikke et af de besøgte steder, hvor alt var i den skønneste orden.

Masser af snyd med offentlige ydelser

På det bordel som slap billigst fra razziaen, havde den prostituerede orden i papirerne og betalte moms og skat af indtægterne, men til gengæld fik telefondamen penge under bordet.

Det var hun ikke ene om. I alt konstaterede Skat, at syv personer overtrådte skatteloven ved ikke at være registreret med hensyn til at afregne moms eller betale skat af indtægterne, og derudover var syv af de elleve personer på offentlige ydelser.

Der venter dem nu et skattemæssigt krav og måske også et krav om tilbagebetaling af offentlige ydelser.

Går efter bagmændene

Formålet med aktionen var at kontrollere virksomhederne for sort arbejde, regnskaber, skat og moms samt illegal arbejdskraft. Derudover håber Skat, som altid ved den type aktioner, at de kan finde spor til eventuelle bagmænd, der tjener store summer på prostitution.

- Der er stadig en masse rod i branchen, og hovedparten af de prostituerede har rod i papirerne, siger afdelingsleder John Jensen, fra SKATs afdeling for Økonomisk kriminalitet om resultaterne af gårsdagens aktion.

Samtidig konstaterer han, at der er særdeles vanskeligt at indhente materiale og oplysninger vedrørende bagmændene.

- Det er svært at finde de oplagte beviser, men når vi laver de her aktioner, så får vi noget materiale, vi kan bruge i vores videre efterforskning efter bagmændene, siger John Jensen.

Bruger Al Capone-modellen

Det indsamlede materiale vil nu blive bearbejdet, registreret og sammenholdt med de oplysninger Skat er i besiddelse af, for eksempel vedrørende hvem, der ejer de ejendomme, hvor bordellerne er etableret.

Aktionerne i sexbranchen bliver nu også kørt efter Al Capone modellen, som Skat og politiet har brugt i bekæmpelse af rockerkriminalitet. Det betyder, at Skat i stigende grad vil se på folk i branchens forbrug, og hvis det overstiger deres officielle indtægter, så vil Skat gå ind og forhøje deres indtægter.