Bosse: Erenbjerg førstekandidat til nyt topjob

TDCs afgående topchef Pernille Erenbjerg er en af de højest lønnede kvinder i dansk erhvervsliv.

(ARKIV) Pernille Erenbjerg, adm. direktør og koncernchef i TDC. Ifølge Stine Bosse oplagt kandidat til nyt topjob. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

”Flittig” og ”stærk på finanser og medarbejdere” er bare nogen af de ord, erhvervskvinden Stine Bosse bruger om TDCs nu afgående topchef Pernille Erenbjerg.

- Hun er gjort af det stof, der skal til for at skabe resultater. At få tre børn, mens man gør den karriere, hun har gjort, er i sig selv en præstation, tilføjer hun.

Privat bor 50-årige Pernille Erenbjerg i København med mand og tre børn.

Hun har tidligere udtalt, at hun aldrig har lagt en forkromet karriereplan, men i stedet har ladet sig styre af, hvad hun har lyst til at arbejde med.

Alligevel er hun i skrivende stund den eneste kvindelige topchef i landets 25 største virksomheder. Men nu altså kun året ud, hvor hun trækker sig.

Stine Bosse kender ikke Pernille Erenbjerg privat, men har kendt hende professionelt i mere end 10 år. Og hun mener, at den afgående TDC-chef er en oplagt kandidat til et nyt topjob i erhvervslivet.

- Hun bør efter min mening være enten første eller andet valg til de fleste større jobs i dansk erhvervsliv - også uden for landets grænser. Måske især der, siger Stine Bosse.

Pernille Erenbjerg er tidligere blevet spurgt om mulighederne for at gøre karriere i udlandet. Til Berlingske sagde hun i 2016 om det spørgsmål:

- Det kunne jeg sikkert sagtens på et eller andet tidspunkt. Indtil nu har det ikke været det rigtige for mig. De muligheder, der har været, har ikke været de rigtige. Men det er bestemt ikke noget, jeg vil afvise at gøre på et eller andet tidspunkt.

Ifølge Stine Bosse er bestyrelsesvejen også en oplagt mulighed for Pernille Erenbjerg. Hun sidder i dag i flere bestyrelser. Bl.a. hos Nordea Bank, DFDS og Genmab. Desuden er hun medlem af regeringens såkaldte disruptionråd.

Vokset op i lærerhjem

Det har ikke altid ligget i kortene, at Pernille Erenbjerg skulle bevæge sig ind på erhvervslivets bonede gulve. Hun er vokset op i et lærerhjem i den lille landsby Langebæk uden for Vordingborg i Sydsjælland.

Efter Vordingborg handelsgymnasium gik vejen til Copenhagen Business School, hvorfra hun er uddannet revisor.

Sit første job fik hun hos revisionshuset Arthur Andersen, som hun blev hos i 15 år, indtil firmaet i 2002 blev trukket med ned af skandalen hos den amerikanske energigigant Enron.

Den danske afdeling af Arthur Andersen var ikke involveret. Alligevel blev Arthur Andersen i Danmark solgt til Deloitte, hvor Pernille Erenbjerg fortsatte et år som partner, indtil hun i 2003 fik sit første job i TDC - som økonomimedarbejder.

Højt lønnet

Med udnævnelsen som administrerende direktør i TDC i 2015 blev hun en af de højest lønnede kvinder i dansk erhvervsliv. Ifølge TDCs årsrapport for 2016 indkasserede hun det år 19 millioner kr. for at lede Danmarks største telekoncern. Svarende til over 50.000 kr. om dagen.